Menu
Martin Jol blikt vooruit op duel met Roda JC

Martin Jol blikt vooruit op duel met Roda JC

Ajax bereidt zich op Limburgse bodem voor op de komende competitiewedstrijd tegen Roda JC. Martin Jol blikt vanuit de zuidelijke provincie vooruit op het treffen met de club die hij eerder in zijn carriere diende en waarmee hij ook een nationale beker won. Roda JC - Ajax wordt zondag vanaf 12.30 uur gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion.

Jullie zijn na Anderlecht direct doorgereisd naar Limburg. Waarom is deze keuze gemaakt?

,,Bij uitwedstrijden waar een lange busreis aan vooraf gaat, zoals Roda JC, gaan we altijd een dag eerder weg. Dat zou betekenen dat we morgen van Amsterdam naar het zuiden zouden rijden. We speelden gisteren in Brussel, we kwamen pas laat in het hotel. Dan is het niet slim om vandaag terug te gaan naar Amsterdam, voor die ene nacht thuis, om daarna weer in de bus te stappen. We zitten in een cyclus van meerdere wedstrijden per week, waarvan Roda zondag de laatste is. Voor de concentratie is het in zo’n geval beter om de groep bij elkaar te houden. We trainen vandaag en morgen in Limburg en bereiden ons zo voor op de wedstrijd van zondag.”

Zijn er, vergeleken met de selectie die afgelopen week afreisde naar Brussel, wisselingen in jouw selectie?

,,Nee. We zijn met 19 spelers in Brussel geweest en met dezelfde groep naar Limburg gegaan. We hebben een fitte groep, al moet ik zeggen dat Eyong Enoh vandaag wat last van zijn lies had en Gregory van der Wiel heeft last van zijn nek en zijn rug.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Anderlecht ?

,,Het spel was bij vlagen goed. En normaal gesproken is het goed als je in een Europese uitwedstrijd gelijk speelt. Maar omdat we thuis tegen Timisoara gelijk speelden, vind ik dit geen ideaal resultaat. Wat ik vervelend vind, is dat we genoeg kansen hebben gehad, zeker in het begin, maar die niet benut hebben. We moeten echt beter met de kansen omgaan; in de Eredivisie maar zeker ook in de Europese duels. En we moeten beter om gaan met een voorsprong. Dat is iets waar we aan moeten werken.”

Ajax heeft het vaak lastig in Kerkrade; hoe komt dat, volgens jou?

,,Ik heb geen verklaring voor het feit dat Roda een soort angstgegner voor Ajax is, want ik was er de voorgaande jaren niet bij.”

Wat verwacht je van de uitwedstrijd tegen Roda JC?

,,Het zal moeilijk worden. Zij hebben zich de hele week op ons kunnen richten, wij zijn pas vanaf vandaag bezig met Roda JC, waarbij we eigenlijk nog aan het herstellen zijn van gisteravond. Zij hebben iets goed te maken, want ze verloren vorige week van RKC Waalwijk. En Roda is thuis sterker dan uit. Maar ik focus me vooral op mijn eigen ploeg. We hebben veel wedstrijden achter elkaar gespeeld met dit jonge team. En ik vind dat de jongens het tot nu toe, op de wedstrijd tegen PSV na, goed hebben gedaan. “