Menu
Martin Jol nieuwe trainer Ajax

Martin Jol nieuwe trainer Ajax

Ajax, HSV en Martin Jol hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Jol naar Ajax. Jol tekent een contract dat hem voor 3 seizoenen aan Ajax verbindt.

Martin Jol (Den Haag, 16 januari 1956) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal en vanuit die hoedanigheid tevens verantwoordelijk voor andere voetbalaangelegenheden zoals het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding van de club. Jol gaat rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Rik van den Boog.

De actieve voetballoopbaan van de op diverse posities inzetbare Jol was van 1973 tot 1989. Hij speelde in Nederland bij FC Den Haag en FC Twente, in Duitsland bij Bayern München en in Engeland bij West Bromwich Albion en Coventry City. Zijn trainersloopbaan startte in het seizoen 1991-1992 bij de amateurs van FC Den Haag. In het seizoen 1996-1997 begon de loopbaan van Jol als proftrainer, bij Roda JC. Met de club uit Kerkrade won hij de KNVB Beker. Nadien was hij succesvol trainer bij RKC, het Engelse Tottenham Hotspur en het Duitse HSV. Met de club uit Hamburg stelde hij dit seizoen op de laatste speeldag verrassend de vijfde plaats veilig, een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Algemeen directeur Rik van den Boog over de aanstelling van Jol als nieuwe trainer: ,,Het is de belangrijkste positie binnen een voetbalclub, dus we zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan. Martin beschikt over alle kwaliteiten die de nieuwe trainer van Ajax in onze optiek zou moeten hebben. Hij is ervaren en heeft die ervaring in binnen- en buitenland opgedaan. Hij heeft bij grote en minder grote clubs gewerkt en daarbij aangetoond het maximale uit zijn spelers te kunnen halen. Daarnaast is hij een trainer van wie is gebleken dat hij bereid is talentvolle jeugdspelers een kans te geven, wat voor ons van elementair belang is. We zijn als clubleiding nog niet zo lang in deze samenstelling aan het werk bij Ajax, maar ik ben heel blij met de manier waarop we hebben samengewerkt om dit te bewerkstelligen. Het was een spannende en boeiende periode, met een uitstekend resultaat voor Ajax.”

Martin Jol: ,,Ajax biedt me een heel mooie kans, met oog voor de lange termijn. Ik krijg een zeer uitgebreid pakket met verantwoordelijkheden. Ajax is een fantastische club en ik heb ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan. Ik heb het bij HSV ontzettend naar mijn zin gehad, het is een grote club en Hamburg is een fijne stad om te leven en te werken. Ik heb de laatste jaren in het buitenland gewerkt en keer nu weer terug naar Nederland, daar kijk ik erg naar uit.”

Foto: Pro Shots