Menu

Martin Jol: Trainingskamp op de Toekomst

De derde trainingsdag van Ajax begon vandaag op sportpark de Toekomst. De middagtraining vond echter op een andere locatie plaats. Bij terugkomst blikte een opgewekte Martin Jol terug op de dag.

,,We hebben vanochtend veel gedaan, er is hard gewerkt. En vanmiddag zijn we naar het bos gegaan. We hebben een fartlektraining afgewerkt. Dat is een trainingsvorm waarin spelers wisselend worden belast. Even wat afwisseling, maar wel weer hard aan het werk. Een dagje vrij zit er deze week niet in.”

Hoe bevalt het op de Toekomst?

,,Ik kan het niet vergelijken met de ArenA, omdat ik daar nog geen training heb afgewerkt. De Toekomst is normaliter in deze periode gesloten, want de jeugdelftallen hebben zomerstop. Er wordt nu volop verbouwd om een gedeelte ‘Betaald Voetbal’ te krijgen, binnen de bestaande jeugdaccommodatie. Enerzijds zijn we één Ajax dat transparant is en transparant wil werken, anderzijds moet het natuurlijk niet kunnen dat wij zitten te eten in een kantine waar alle jeugdspelers, hun ouders en diverse supporters ook voor een hapje en een drankje terecht kunnen. Dat wordt aangepast. We zijn nu op trainingskamp bij de Toekomst, met nadruk op ‘kamp’, ja.”

Er is wat commotie over de berichten over besloten trainingen.

,,Ja, dat heb ik ook begrepen. Op dit sportpark zijn de voorzieningen nog niet goed genoeg om alles open te stellen. En ik wil hoe dan ook enkele ochtendtrainingen per week besloten houden. Het is ons huis en daar kunnen we natuurlijk niet elke dag iedereen binnenlaten. Ook voor de rust rondom de ploeg is het niet goed, want het stoort. We vertrekken over anderhalve week naar De Lutte en daar zijn de trainingen openbaar en ik heb begrepen dat daar dagelijks duizenden mensen komen kijken. Dat lijkt me erg leuk.”

Hoe ziet het er uit als straks het seizoen is begonnen?

,,Dat is nog niet helemaal duidelijk, want we gaan ook trainingen naast de ArenA afwerken, en dat is sowieso openbaar. Ik hou de dinsdagochtend op de Toekomst ook openbaar evenals de middagtrainingen. Binnen een paar weken zijn hier op de Toekomst alle verbouwingen en aanpassingen achter de rug. Dan is de situatie ook beter.”

En hoe zien de komende dagen er uit?

,,We gaan vooral keihard werken en daarbij elkaar beter leren kennen. En zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen DWV in Amsterdam, dat is voor de spelers en voor mij iets waar we naar uit kijken. Na het weekend komt een tiental spelers terug dat vanwege interlands later bij ons begint. Zaterdag 4 juli, als we tegen Ajax Cape Town spelen, is de selectie compleet.”