Menu

Martin van Geel technisch directeur van Ajax

Martin van Geel wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen technisch directeur van Ajax. Van Geel is op dit moment nog werkzaam voor AZ als directeur voetbalzaken en maakt per 1 juli 2005 de overstap naar Amsterdam. Op 4 juli zal Ajax de nieuwe technisch directeur presenteren aan de media.

Martin van Geel speelde in de periode van 1977 tot 1995 voor Willem II, Ajax, Roda JC en Feyenoord. De middenvelder eindigde zijn actieve voetballoopbaan waar hij die ook begon, bij de club uit Tilburg. Martin van Geel (44) werd na zijn actieve voetbalcarrière directeur voetbalzaken van Willem II. Vanaf 2002 werkte Van Geel voor AZ, eveneens als directeur voetbalzaken. Met beide clubs was Van Geel betrokken bij opvallende Europese resultaten. Willem II kwam in het seizoen 1999-2000 uit in de UEFA Champions League en AZ was afgelopen voetbalseizoen nog de smaakmaker in de UEFA Cup.

Martin van Geel is trots op de nieuwe uitdaging. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar het is een geweldige uitdaging om bij Ajax aan de slag te kunnen als technisch directeur. Ik heb vaak gezegd dat ik niet weg wilde omdat ik het in Alkmaar erg naar mijn zin heb, maar deze kans wil ik niet laten lopen. Ik heb vroeger voor Ajax gespeeld en nu terugkomen als TD zie ik als een hoogtepunt in mijn carrière.”

Arie van Eijden is zeer tevreden over de aanstelling van Van Geel. “Martin van Geel heeft zich de laatste jaren bewezen als een van de beste kandidaten voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Wij zijn zeer zorgvuldig geweest in onze zoektocht en het stemt ons uiterst tevreden dat we het nieuwe seizoen met Van Geel kunnen beginnen.”

Van Geel speelde van 1979 tot en met 1981 in het eerste van Ajax. In het seizoen 1979-1980 behaalde hij als speler met Ajax het landskampioenschap.