Menu
Martina wil kans pakken bij Ajax 1

Martina wil kans pakken bij Ajax 1

Javier Martina traint sinds begin maart twee keer per week mee met de A-selectie. De rechteraanvaller merkt het niveauverschil tussen Ajax 1 en Jong Ajax. ,,Er worden bij het eerste vooral minder fouten gemaakt.”

Javier Martina trainde ook woensdag weer mee met Ajax 1. Na afloop van de oefensessie geniet hij met Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen nog een beetje van de zon.

Martina heeft een mooie maand achter de rug. Naast het begin van zijn ‘trainingsstage’ bij het eerste, kreeg hij eind maart te horen dat de optie in zijn contract werd gelicht. Daardoor blijft de aanvaller ook de komende twee jaar Ajacied. Nog mooier was de boodschap dat hij aankomend seizoen de voorbereiding begint bij Ajax 1. ,,Toen ik werd uitgenodigd voor die trainingen, voelde ik wel aankomen dat ik een kans zou krijgen bij het eerste”, zegt de op Curaçao geboren voetballer. ,,Ik ga er ook echt alles aan doen om me tijdens de voorbereiding te bewijzen. Mijn doel is een basisplaats in Ajax 1. Dat betekent niet al te veel vakantie vieren en zorgen dat ik fit aan de start verschijn.”

Dat Martina te horen heeft gekregen dat hij begint bij de A-selectie, betekent waarschijnlijk ook dat de nieuwe coach Marco van Basten vertrouwen heeft in de vleugelspeler. ,,Ik heb geen officieel gesprek gehad met Van Basten”, zegt hij. ,,Maar ik heb onlangs wel een babbeltje met hem gemaakt. ‘Ik heb goede verhalen over je gehoord’, zei hij.”

Met de trainingen bij Ajax 1 krijgt Martina dit seizoen al de tijd om te wennen aan het niveauverschil. ,,Ik was niet nerveus toen ik begon”, blikt hij terug. ,,Maar het was wel spannend. Je wilt toch laten zien dat je kan meedraaien, dat je geschikt bent voor dit niveau. Wat me het meest opvalt is dat bij het eerste minder fouten worden gemaakt.”

Maar voordat Martina in juli écht aansluit bij het eerste is hij nog gewoon Jong Ajacied. En met het Beloftenteam is hij nog volop in de race om het kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te spelen, bedraagt de achterstand op koploper Jong FC Twente vier punten. ,,Als wij onze resterende wedstrijden winnen, zie ik ons nog ver komen”, zegt hij. ,,FC Twente heeft een zwaarder programma dan wij, dus ik denk echt dat er kansen zijn. Met een titel mijn periode bij Jong Ajax afsluiten: dat zou heel mooi zijn.”