Menu
Mascotte van de wedstrijd: Elmer van Doorn

Mascotte van de wedstrijd: Elmer van Doorn

Frank de Boer kiest elke thuiswedstrijd de Ajacied van de wedstrijd. En bij de Ajax Kids Club kiest Lucky elke wedstrijd de mascotte van de wedstrijd. Deze keer, de eerste keer, krijgt Elmer van Doorn de eer. Na afloop van Ajax - FC Groningen beantwoordde hij tien vragen.

Waarom ben je lid van de Ajax Kids Club?
“Ik vind Ajax een hele goede club en ik wou graag met alle spellen meedoen. Ik ben nu een paar jaar lid van de Kids Club en dit is de eerste keer dat ik op zo’n bijzondere manier naar Ajax ben gegaan. Ik ben al wel eerder naar een wedstrijd van Ajax geweest.”

Waarom ben je fan van Ajax?
“Ajax is super vaak kampioen geworden. En al m’n vriendjes zijn voor Ajax. Ajax is de grootste club.”

Wie is je favoriete speler?
“Ik vind Siem de Jong de beste speler. Hij scoort veel doelpunten en is de aanvoerder. Hij was vandaag niet heel goed, maar dat komt wel weer.”

Hoe vond je het om mascotte te zijn?
“Ik vond het een hele leuke wedstrijd en vond het ook leuk dat ik met een speler mee mocht lopen.”

Wat vond je het leukst?
“Dat ik met een speler mee mocht lopen.”

Met wie mocht je het veld op?
“Ik liep met Riedewald mee. Hij speelde wel goed, maar je zag hem niet echt vaak.”

Heb je hier altijd al van gedroomd?
“Ik wou het wel supergraag. Ik heb me ook heel vaak opgegeven voor prijsvragen. Ik weet niet meer precies hoe vaak, maar in ieder geval vaak.”

Zaten je vriendjes voor de tv om je te zien?
“Ik weet niet of ze allemaal gekeken hebben, maar er zat wel een vriendje in het stadion. En een vriendje ging kijken. Ze vonden het op school heel gaaf dat ik dit mocht doen.”

Zit je zelf op voetbal?
“Ja, ik voetbal bij Stompwijk ’92 in de D1. Ik speel linksback of rechtsback.

Ga je vaak naar Ajaxwedstrijden?
“Ik ben één keer eerder geweest. Dat was ook Ajax - Groningen. Ik weet nog niet wat de volgende wedstrijd wordt. Ik hoop een spannende.

Voor de wedstrijd met alle mascottes op de foto, Elmer heeft zich achteraan verstopt. Voor de wedstrijd met alle mascottes op de foto, Elmer heeft zich achteraan verstopt.