Menu

Mascottes Ajax - Club Brugge

Woensdag 1 oktober speelde Ajax haar eerste thuiswedstrijd in de UEFA Champions League. Voor deze wedstrijd waren Dominic en Shawn gekozen als de 'lucky' mascottes. De 10-jarige Dominic mocht met Rafael van der Vaart meelopen en de 8-jarige Shawn uit België met Timmy Simons van Club Brugge.

Het shirtje en broekje van Club Brugge zat Shawn wat onwennig omdat het een paar maten te groot was. Maar dat kan natuurlijk ook komen doordat hij geen Brugge-fan is, maar een echte Ajacied...

Mascotte zijn is een belangrijke taak, dus daarom wordt er eerst altijd even geoefend.
Dat is ook fijn, want dan kunnen de twee 'mannen' even wennen aan het grote stadion.
Zo krijgen ze uitleg over hoe ze de spelers een hand moeten geven, hoe ze moeten staan tijdens de line-up, dat ze ook elkaar nog de hand moeten schudden en op welk teken ze van het veld af moeten rennen. Als je een beetje zenuwachtig bent, is dat natuurlijk te veel om in één keer te onthouden. Dus dan is het fijn als je alles al geoefend hebt.

Na het oefenen beginnen de spelers met hun warming-up en mogen Dominic en Shawn van dichtbij zien hoe dat gaat. Naast trainer Ronald Koeman en zijn technische staf staan de beide heren te kijken naar hun favorieten.

Als de spelers terug naar de kleedkamers gaan, is het tijd voor de mascottes om zich klaar te maken voor hun belangrijke optreden. Aan de hand van de aanvoerders betreden ze het veld en laten zich fotograferen door de vele aanwezige fotografen. Net voordat Shawn en Dominic het veld moeten verlaten, vergeten ze niet elkaar de hand te schudden. Alles is perfect verlopen. Goed gedaan, jongens!