Menu

Massale opkomst bij Ajax Toer in Almelo

De weergoden waren ons dit keer iets minder gunstig gestemd. Het is gelukkig droog maar er staat een straf windje. Jammer want voor de kantine is een gezellig terras opgezet. Voor de aanwezige kids maakte het allemaal niets uit. Massaal deden zij mee aan de warming-up van Hans Versnel voor het podium. Niet alleen de ledematen werden losgemaakt, maar ook de stembanden werden flink geoefend. Zeker toen Hans zijn allernieuwste Ajax Kampioens-hit inzette.

Om 14.15 na de loting was het dan zo ver. Daar arriveerden de spelers waar al driftig naar werd uitgekeken. Een voor een kwamen Wamberto, Petri Passanen, Stefano Seedorf, Ferdi Vierklau en Jan Olde Riekerink het podium op. Een aantal fans mocht op het podium om een vraag te stellen aan een van de spelers. Daarna vertrokken de spelers naar het Ajax voetbaldorp om mee te spelen en handtekeningen uit te delen.

Om 15.15 uur startten de 36 kandidaten die waren uitgeloot met de clinic onder leiding van Jan Olde Riekerink. En wie denkt dat meiden niet kunnen voetballen zit er helemaal naast! Want bij de D?tjes speelden 2 meisjes mee. Melissa en Melissa (zo heten ze echt allebei!) wisten zich helaas net niet te kwalificeren voor de landelijke finale.

Bij de jongste leeftijdscategorie was Mike Holland een uitblinker. Van de voorzetten die hij via Wamberto en Ferdi Vierklau kreeg, wist hij ze bijna allemaal in het doel te schieten. Danile Bolkenstein was met 50x de kampioen hooghouden van Almelo.

Om 16.30 uur was het weer dringen voor het podium want er werden weer 10 fantastische prijzen getrokken. De Super Hoofdprijs ? een skyboxarrangement voor 2 personen bij een competitiewedstrijd van Ajax ? werd gewonnen door Dennis Oijnyk.
Ook was het weer spannend voor de 36 clinic-deelnemers, want wie-o-wie mag er naar de landelijke finale in het Olympisch Stadion op 9 mei. Jan Olde Riekerink riep de finalisten 1 voor 1 op het podium. Toen hij vroeg of ze nog goede tips hadden gekregen van de aanwezige Ajacieden, antwoorde Kenny Roumimper volmondig. ?Ja.. bek houden en voetballen?

De landelijke vertegenwoordigers uit Almelo zijn:

8/9 jaar: Kevin Bakker en Mike Holland
10/11 jaar: Stef de Groot en Nick Hassink
12/13 jaar: Kenny Roumimper en Danile Bolkenstein.