Menu
Massale opkomst bij open training

Massale opkomst bij open training

Het was donderdagochtend bij de open training van Ajax in de meivakantie een drukte van jewelste. Op het hoofdveld van sportcomplex de Toekomst bereidde de selectie van Frank de Boer zich verder voor op het competitieduel van aanstaande zondag tegen Cambuur. Dit gebeurde onder toeziend oog van vele fans.

Wie een mooie plek wilde bemachtigen voor deze training moest op tijd richting de Toekomst komen. Veel ouders met kinderen maakten er een mooie dag met een bezoek aan de open training van Ajax. De Ajacieden werden onder luid applaus ontvangen door de vakantiegangers bij opkomst op het trainingsveld.

De spelers begonnen de training met een warming-up onder leiding van Bjorn Rekelhof. Nadat de spelers waren opgewarmd was het tijd voor een grote rondo. Uiteraard was Ajax-coach De Boer ook van de partij tijdens deze oefening. Na de rondo was het tijd voor een grote afwerkoefening over veel schijven. Viktor Fischer was de aanvaller die de meeste ballen succesvol wist af te ronden. Hij gaf de doelmannen Jasper Cillessen en Diederik Boer het nakijken. De training werd afgesloten met een partijspel. Na drie speelrondes vond De Boer het genoeg en was het voor de spelers tijd om iets terug te doen voor de fans.

De spelers en trainers namen uitgebreid de tijd om na afloop van de training krabbels uitdelen. Ook het maken van een selfie met de Ajacieden was uiteraard populair. Nadat de selectie naar binnen was gegaan voor de lunch was het tijd voor de fans om het sportpark te verlaten. Veel supporters vertrokken hierna nog richting de Amsterdam ArenA om een bezoek te brengen aan de Official Ajax Fanshop. Het maakte het dagje Ajax helemaal compleet.

Ajax traint vrijdag en zaterdag nog twee keer richting het laatste thuisduel van dit seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Beide oefensessies zijn besloten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst

De Ajacieden lopen warm op het hoofdveld van de Toekomst. De Ajacieden lopen warm op het hoofdveld van de Toekomst.
Vele Ajax-fans zochten een plekje op de tribunes. Vele Ajax-fans zochten een plekje op de tribunes.
Even een balletje hooghouden... Even een balletje hooghouden...
De Ajax-spelers kijken goed naar Rekelhof hoe ze de oefening moeten uitvoeren. De Ajax-spelers kijken goed naar Rekelhof hoe ze de oefening moeten uitvoeren.
Het zonnetje kwam door op de Toekomst. Het zonnetje kwam door op de Toekomst.
Vaste prik: De rondo met uiteraard één keer raken! Vaste prik: De rondo met uiteraard één keer raken!
Fischer vs Boer. Fischer vs Boer.
Davy Klaassen (herstellende van een buikblessure) was vandaag voor even toeschouwer langs het veld. Davy Klaassen (herstellende van een buikblessure) was vandaag voor even toeschouwer langs het veld.
Na de training was er uiteraard tijd voor handtekeningen. Na de training was er uiteraard tijd voor handtekeningen.
En er zouden er nog velen volgen... En er zouden er nog velen volgen...