Menu
Masterclass Ajax Jeugdopleiding van start

Masterclass Ajax Jeugdopleiding van start

Ajax is maandag officieel begonnen met de Masterclass Ajax Jeugdopleiding. Het betreft een driejarig opleidingsprogramma voor de jeugdtrainers van Ajax. Dit interne programma is opgesteld in samenwerking met adviesbureau BMC en wordt uitgevoerd met medewerking van onder andere de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.

Het doel van Ajax met deze Masterclass is om met de jeugdopleiding een kwaliteitsslag te maken. Het betreft een onderdeel van het beleid om de opleiding nog verder te professionaliseren. Het programma beslaat onderdelen op het gebied van onder meer talent- en topsportontwikkeling, communicatie en leiderschap, het monitoren van overbelasting en mentale aspecten bij het begeleiden van talenten. Deze facetten komen zowel in theorie als in de praktijk aan de orde.

Algemeen directeur Rik van den Boog: ,,Het is uniek dat een club samen met partners als de VU en de HvA op deze wijze een intern opleidingsprogramma lanceert. Voor ons is het van belang dat we voorop blijven lopen. Onze jeugdopleiding is goed, maar kan nog beter. Door de kwaliteit van de jeugdtrainers verder te verbeteren is de kans dat jeugdspelers zich nog beter en sneller ontwikkelen groter. We willen de beste zijn en blijven. Iedereen heeft op het WK weer kunnen zien dat veel internationale topspelers bij Ajax vandaan komen. Maar achterover zitten en terugkijken heeft geen zin. We werken toe naar een absoluut topsportklimaat voor alle Ajacieden en denken met deze Masterclass een nieuwe stap in die richting te zetten."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst