Menu
Mateo Cassierra: 'Ik voel me hier thuis'

Mateo Cassierra: 'Ik voel me hier thuis'

Hola, mi nombre es Mateo Cassierra. Voy a bloguear! Dit betekent dat ik deze maand debuteer als blogger van Ajax.nl. Ik houd jullie 4 weken op de hoogte van mijn leven in Amsterdam. Deze week beschrijf ik mijn invalbeurt tegen Vitesse en leg ik uit hoe het is om te voetballen in Nederland.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Mateo Cassierra is deze maand onze blogger.


Nog even over afgelopen weekend... Helaas hebben we 3 punten laten liggen bij Vitesse. Als we hadden gewonnen, had ik met meer plezier teruggedacht aan mijn doelpunt. Volgens mij had ik de bal nog niet eens aangeraakt voordat ik scoorde. Mijn 1e balcontact leverde direct een doelpunt op.

'Er is dit seizoen veel gebeurd, maar we zijn een sterk en hecht team'

In een week tijd is het verschil met PSV van 5 naar 10 punten gegaan. Dat is een groot gat. We hebben nog 8 wedstrijden voor de boeg. In die duels moeten we gewoon alles geven en zoveel mogelijk punten halen. Er is dit seizoen veel gebeurd, maar we zijn een sterk en hecht team. We moeten doorgaan tot het einde. Het seizoen is pas voorbij als de laatste speelronde is geweest. 

Balen... de 3 punten bleven in Arnhem.
Balen... de 3 punten bleven in Arnhem.

Stap van Colombia naar Nederland
Even terug in de tijd: op 17 juni 2016 tekende ik een contract bij Ajax. In het begin is het natuurlijk altijd lastig. Zeker als je zo ver weg bent van huis. Dan is het altijd even wennen aan de cultuur, het land en je nieuwe medespelers. Je gaat van je vertrouwde omgeving naar een hotel in een voor jou vreemd land. Dat heeft natuurlijk even tijd nodig.

Gelukkig is iedereen bij Ajax heel erg aardig voor me. Veel mensen willen me, zeker ook in het begin, overal bij helpen. Dat heeft zeker geholpen om me snel thuis te voelen in Nederland en bij Ajax. Ik voel me hier inmiddels thuis.

'Je moet er niet over zeuren. Een voetballer moet op elke ondergrond kunnen spelen'

De verschillen tussen het voetbal in Colombia en Nederland zijn niet zo heel groot. Ja, in Colombia wordt agressiever gespeeld dan in Nederland en Europa. Maar voetbal is een intense sport vol passie en strijd. Dat is overal ter wereld het geval. Dat maakt voetbal ook zo mooi. In Nederland merk je dat tegenstanders zich altijd van hun beste kant willen laten zien als ze tegen Ajax spelen.

Een ander verschil is trouwens dat je in Colombia nauwelijks kunstgras hebt. Dat is in Nederland natuurlijk wel anders. Al moet je daar ook niet over zeuren. Een voetballer moet op elke ondergrond kunnen spelen.

'Basisspeler worden en veel scoren'
Tot slot nog even over de toekomst: ik wilde naar een grote club, en dat is Ajax. Nu is het belangrijk om te werken aan mijn niveau, om beter te worden. Het doel is om basisspeler te worden en veel te scoren. Ik wil me blijven ontwikkelen en prijzen winnen met Ajax. Kortom; ik blijf continu heel hard werken om mijn doelstellingen te realiseren.

Tot volgende week!

❌❌❌

Een bericht gedeeld door Mateo Cassierra Cjr (@cassierrajr) op

Lees ook de blog van Max Wöber: 'Qua romantiek ben ik een middenmoter'

Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe