Menu
Matig Jong Ajax morst punten

Matig Jong Ajax morst punten

Jong Ajax kwam tegen Jong FC Groningen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Olaf Lindenbergh scoorde de openingsgoal uit een penalty.

Jong Ajax-trainer Aron Winter was na afloop eerlijk in zijn commentaar. Dat wat de Beloftenploeg had laten zien tegen Jong FC Groningen was niet bepaald hartverwarmend. Daarvoor ging simpelweg veel te veel fout. Zo was er onvoldoende coaching onder de Ajacieden; legden dezelfde Ajacieden niet altijd en overal de noodzakelijke scherpte aan de dag en werden ook te weinig kansen gecreëerd. ,,Dat is jammer, want zo loop je achter de feiten aan’’, zei Winter, na het aanvoeren van de tekortkomingen van zijn ploeg. ,,We maakten ook te vaak verkeerde keuzes. Jong FC Groningen kreeg de eerste helft nog de beste kansen.’’

Michael Krohn-Dehli haalt hard uit. De Deen, hier tegenover Jong FC Groningen-aanvoerder Ewald Koster, slaagde er niet in te scoren. Michael Krohn-Dehli haalt hard uit. De Deen, hier tegenover Jong FC Groningen-aanvoerder Ewald Koster, slaagde er niet in te scoren.

Werklust was een van de punten waar het maandagavond niet aan schortte op de Toekomst. De ploeg van Winter bleef strijdbaar. Tegen een hecht verdedigende tegenstander als FC Groningen is het ook lastig bressen slaan. Jeffrey Sarpong en Markus Rosenberg misten voor rust de grootste kansen. Vooral de Zweed speelde een ongelukkig duel. Met iets meer geluk en precisie had Rosenberg zijn ploeg al binnen tien minuten aan een voorsprong kunnen helpen. De Zweed mikte de bal naast. Sarpong zag een afstandschot voorlangs gaan.
Met een uitstekende crossbal slaagde Michael Timisela er wel in de Groningse defensie kortstondig te ontregelen. Via Edgar Manucharyan belandde de bal bij Sarpong. De middenvelder en jeugdinternational werd neergehaald: penalty. Olaf Lindenbergh schoot vanaf elf meter raak: 1-0. Ook Groninger Goran Lovré had zijn vizier niet op scherp staan. De centrale middenvelder had de gasten al snel op gelijke hoogte kunnen brengen. Ajax-doelman Kenneth Vermeer zag het afstandschot en daarna de kopbal rakelings naast zijn doel verdwijnen. Kort voor rust kwamen de gasten alsnog naast Ajax. Danny Holla krulde een vrije trap subliem in de linkerbovenhoek: 1-1.

Jeffrey Sarpong controleert de bal op zijn buik. Een charge op de middenvelder vormde voor rust de inleiding op de penalty, die uiteindelijk werd benut door Olaf Lindenbergh. Jeffrey Sarpong controleert de bal op zijn buik. Een charge op de middenvelder vormde voor rust de inleiding op de penalty, die uiteindelijk werd benut door Olaf Lindenbergh.

Wat Jong Ajax vervolgens ook ondernam; de werklust betaalde zich niet uit in extra treffers. Met Rydell Poepon voorzag Winter zijn elftal direct na de rust van een verse aanvaller. De thuisploeg drong onmiskenbaar aan. Op enkele inzetten van Edgar Manucharyan en Michael Krohn-Dehli na, kwam Groningen-doelman Gijs Koopmans nauwelijks meer in de verdrukking. Ook niet omdat de tweede helft grotendeels werd uitgevochten op het middenveld. De slijtageslag leverde beide Beloftenploegen slechts een punt op. ,,Het was alles bij elkaar gewoon geen goede wedstrijd’’, herhaalde Winter nog maar eens zijn conclusie. ,,Uiteindelijk is 1-1 wel een terechte uitslag. En vergeleken met onze wedstrijd tegen Jong Volendam was dit niet heel slecht. In Volendam was het dramatisch. Tegen de Groningers kregen we pas in de laatste fase een aantal echt goede kansen.’’

Edgar Manucharyan dwong vooral de tweede helft enkele grote kansen af. Ook de flankaanvaller wist het net niet te vinden. Edgar Manucharyan dwong vooral de tweede helft enkele grote kansen af. Ook de flankaanvaller wist het net niet te vinden.

Donderdagavond wacht de Jong Ajacieden alweer een nieuwe thuiswedstrijd in de Beloftencompetitie. Dan wordt het inhaalduel tegen Jong PSV gespeeld. Winter: ,,Lekker dat we zo snel weer spelen. Kunnen we direct verbeteren wat moet worden verbeterd.’’

Opstelling Jong Ajax:

Kenneth Vermeer; Murat Yildirim, Michael Timisela, Jan Vertonghen, Donovan Slijngard; Olaf Lindenbergh, Michael Krohn-Dehli, Jeffrey Sarpong; Javier Martina, Markus Rosenberg, Edgar Manucharyan.
Wissels: Marco van Duin, Dustin Huisman, Marijn Sterk, Stanton Lewis, Rydell Poepon, Derk Boerrigter.