Menu
Matig Oranje klopt Albanië

Matig Oranje klopt Albanië

Ryan Babel en Wesley Sneijder stonden in het duel van Oranje tegen Albanië in de basis. De Ajacieden klopten met hun ploeggenoten de opponent met 2-1. Urby Emanuelson viel halverwege de tweede helft in.

Nederland begon goed aan de thuiswedstrijd in de Amsterdam ArenA. Met goed combinatievoetbal leek de Albanese verdedigingsmuur te worden geslecht. Na een prachtige aanval via Babel, Mathijsen en Van Persie rondde laatstgenoemde mooi af, 1-0. Er waren veertien minuten gespeeld. Maar daarna kreeg Oranje niet veel kansen meer. Het was nota bene een Albanees die Nederland aan de 2-0 voorsprong hielp. Een voorzet werd door Dede achter zijn eigen doelman geschoten.

In de tweede helft ging het niets beter. Kansen kregen de Nederlanders nauwelijks meer en aan de linker defensieve kant liet Oranje veel ruimte en in de 67ste minuut profiteerden de gasten daar van. Curri maakte de aansluitingstreffer. Direct daarop wisselde Van Basten linksback Van Bronckhorst en kwam Ajacied Urby Emanuelson binnen de lijnen. In de tachtigste minuut haalde Van Basten ook Wesley Sneijder van het veld. Oud-Ajacied Tim de Cler was zijn vervanger waarna Emanuelson een linie doorschoof naar het middenveld. Aan de stand veranderde echter niets meer.

Bondscoach Marco van Basten kon na afloop ook alleen maar tevreden zijn met de drie punten. ,,Dit was heel slecht. We begonnen wel goed en de actie waaruit de eerste goal viel, was mooi. Maar daarna was het niet goed."

Wesley Sneijder, die werd gewisseld, snapte er ook niet veel van dat het verschil tussen zaterdag en woensdag zo groot was. ,,We hebben goed gespeeld tegen Bulgarije, dat het vanavond minder en bij vlagen zelfs slecht was daar heb ik geen verklaring voor. In de eerste helft speelden we een groot gedeelte goed. In de tweede helft begonnen zij met een gevaarlijk schot op de kruising. Wij kwamen er voetballend niet meer door heen. Na de tegentreffer gingen zij opportunistisch spelen en weet je dat je het moeilijk krijgt. We hebben 2-1 gewonnen in een slechte wedstrijd. Het belangrijkste is echter dat we bovenaan staan in de groep. Dat pakken ze ons niet meer af", sprak de Ajacied voor de camera van SBS 6.

Opstelling Nederland: Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst (68. Emanuelson), Landzaat, De Jong (51. Schaars), Sneijder (80. De Cler), Robben, Van Persie, Babel.