Menu
Matig verdedigen breekt Jong Ajax op

Matig verdedigen breekt Jong Ajax op

Jong Ajax heeft het uitduel met Telstar met 4-2 verloren. Na een 3-0-achterstand kwam de ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink tot 3-2 terug, maar de rappe 4-2 deed Ajax de das om.

Jong Ajax ging als nummer acht van de Jupiler League de wedstrijd in. Telstar prijkte met een vijftiende plaats een stukje lager, maar had in de vorige speelronde vertrouwen getankt met een 4-0-zege op MVV. De ploeg van Stam en Ulderink had een jammerlijke nederlaag geleden bij FC Eindhoven.

In de eerste helft had Jong Ajax weinig in te brengen tegen de Witte Leeuwen, zoals de bijnaam luidt van de Noord-Hollandse eerstedivisionist. Al gelijk kreeg Telstar twee goede mogelijkheden, maar het duurde nog tot de 21e minuut voordat het overwicht op het scorebord werd uitgedrukt. Tissoudali schoot in de kruising en zes minuten later drukte Ajnane de Ajacieden verder in de problemen, 2-0. ,,We begonnen zo slap aan de wedstrijd", had Ulderink zich verbaasd over zijn ploeg. ,,Als je zo verdedigt zoals wij in de eerste helft, dan ga je de komende tijd geen wedstrijd winnen. Dat was amateurniveau."

In de tweede helft kwam Vaclav Cerny binnen de lijnen bij Jong Ajax. Hij verving Nouri. Beiden hadden dinsdag nog met Ajax A1 in de Youth League gespeeld. Hoewel de Amsterdamse formatie beter in de wedstrijd leek te komen, schoot Keurntjes Telstar naar 3-0. Toch leek het nog spannend te worden toen onder druk van invaller Danny Bakker Van Berkel pardoes zijn eigen doelman verschalkte en zes minuten later Aschraf El Mahdioui na een prachtige aanval over rechts de 3-2 maakte. ,,Maar in plaats van aan de 3-3 te denken, gaven we het weg", baalde Ulderink. ,,Vandaag heb je nergens recht op. Dat is een bittere pil. We hadden gedacht dat de spelers verder zouden zijn in het geduld bewaren. Ze moeten echt zorgen dat ze een wedstrijd professioneler gaan aanpakken."

Want voordat Ajax kon hopen op een ommekeer had Tissoudali de 4-2 al achter doelman Onana gewerkt. In de slotfase hadden Cerny, El Mahdioui en Owusu nog mogelijkeden om de stand een draaglijker aanzien te geven, maar alle inzetten misten het doel.

Maandag speelt Jong Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Go Ahead Eagles. ,,Dat is een mooi affiche", blikt Ulderink vooruit. ,,Gelukkig mogen we snel weer spelen."

Scoreverloop: 21. Tissoudali 1-0, 27. Ajnane 2-0, 54. Keurntjes 3-0, 68. Van Berkel (ed) 3-1, 74. El Mahdioui 3-2, 75. Tissoudali 4-2

Jong Ajax: Onana; Lartey Sanniez, Van Bruggen, Warmerdam, Owusu; El Mahdioui, Clement (67. Muric), De Jong; Acolatse (67. Bakker), Zivkovic, Nouri (46. Cerny)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Stanley Gontha