Menu
'Mauro, Mauro!'

'Mauro, Mauro!'

Tijdens de grote partij die de dinsdagtraining besloot, werd veel nadruk gelegd op de posities van de buitenspelers. Mauro Rosales met name kreeg voortdurend aanwijzingen van zowel Danny Blind als Gerard van der Lem.

De grote partij werd gespeeld door twee teams van elk zeven spelers en een keeper. Een aantal Ajacieden van de A-selectie speelt vanavond met Jong Ajax de competitiewedstrijd tegen Jong Exclesior, vandaar dat de groep waar Blind mee kon werken vandaag iets kleiner was dan maandag.

Het accent van de partij lag op de buitenspelers. Op het moment dat de bal in het spel werd gebracht door een van de keepers, riep Blind Rosales al toe. Als 'wit' in balbezit was, werd de Argentijn geacht naar binnen te trekken, als 'geel', het team van Rosales, in balbezit was, moest de buitenspelers naar buiten trekken. ,,Mauro, Mauro, naar binnen!'', instrueerde Blind. Om vervolgens druk te gebaren dat de snelle rechtsbuiten weer richting zijlijn moest trekken. Elke goede actie of voorzet werd beloond met een compliment.

Aan de linkerkant kreeg Nicolae Mitea hetzelfde soort aanwijzingen. Na elke aanval werd het spel even stil gelegd om verschillende spelers individueel nog van aparte instructies te voorzien. Daarbij was niet alleen Blind degene die aanwijzingen gaf, ook Gerard van der Lem, Ruud Krol en Fred Grim voorzagen de Ajacieden van wijze raad.

Tegen het middaguur vond de technische staf dat er voldoende was getraind en mochten de doelen weer op hun plek aan de kant worden gezet. In plaats van sprints over tweehonderd meter zoals gisteren, werd de training nu besloten met een serie buikspieroefeningen. De selectie traint woensdag op de Toekomst.