Menu
Mauro Rosales: 'Ik heb enorme zin om weer aan de slag te gaan bij Ajax'

Mauro Rosales: 'Ik heb enorme zin om weer aan de slag te gaan bij Ajax'

Vanuit Argentinië laat Mauro Rosales weten dat het goed met hem gaat. De aanvaller werd in zijn geboorteland geopereerd aan zijn enkel en mag sinds maandag oefeningen doen die zijn enkel weer op krachten moeten brengen. ,,Ik wil iedereen laten weten dat ik niet kan wachten om weer aan de slag te gaan bij Ajax", vertelde Rosales.

Op de vraag wanneer hij precies geopereeerd werd, antwoordde Rosales: ,,Eénenveertig dagen geleden. Ik ben aan het aftellen omdat ik zo graag weer aan de slag wil." Onder toeziend oog van de clubarts van Ajax voerde een Argentijnse chirurg de ingreep uit. ,,Ik voelde wel dat er wat gebeurd is aan mijn enkel natuurlijk, maar echt veel pijn had ik gelukkig niet, alleen als er wat druk op het gewricht kwam te staan."

Vanaf de dag van de operatie tot twee dagen geleden kon de Ajacied niet veel doen. ,,Ik mocht mijn enkel niet belasten dus ik heb alleen wat krachttraining voor de bovenkant van mijn lichaam kunnen doen. Sinds afgelopen maandag moet ik oefeningen doen. Ik loop nu met krukken en hoop vrijdag of zaterdag wel enigszins te kunnen lopen. Maar dat is mijn inschatting, ik weet niet precies hoe snel het gaat, want deze operatie heb ik nooit eerder gehad."

Toen Rosales in Argentinië was voor zijn operatie, raakte zijn teamgenoot Maxwell in Nederland zwaar geblesseerd. ,,Ik heb hier gezien op de televisie dat Maxwell geblesseerd raakte. Verschrikkelijk. Als ik eraan denk wat hem is gebeurd en wat hem te wachten staat, stelt mijn blessure niet zoveel voor. We bellen elkaar af en toe en sturen elkaar berichtjes, ik hoop echt dat hij voorspoedig herstelt."

Naast zijn Braziliaanse teamgenoot heeft de Argentijn ook veel contact met Edwin Goedhart, de clubarts van Ajax. ,,Eigenlijk heeft mijn arts in Argentinië veel contact met hem, over de vorderingen van het herstel en dergelijke. Maar ik spreek hem ook regelmatig. De bedoeling is dat ik iets eerder begin met trainen bij Ajax dan de rest van de groep. Met de fysiotherapeut en de conditietrainer van de club ga ik wat eerder aan de slag om op tijd klaar te zijn om de voorbereiding mee te maken. Ik kan niet wachten tot het zover is, ik mis Ajax", aldus Mauro Rosales.