Menu
Maxim bezorgt Ajax energie

Maxim bezorgt Ajax energie

Ajax heeft onlangs een samenwerkingsverband met Maxim getekend voor het huidige voetbalseizoen. Op sportcomplex de Toekomst werd Henk-Jan Koershuis van Maxim met Ajax' clubarts Edwin Goedhart en sportdiëtiste Jacqueline Kuperus op de gevoelige plaat gezet.

Sportvoedingsdeskundige Koershuis zorgt in overleg met de medische staf van Ajax voor de levering van onder meer energierepen, sportvoedingsshakes en andersoortige herstelproducten aan de selectie en de jeugdopleiding van Ajax.

Henk-Jan Koershuis voegt daaraan toe: ,,Sportvoeding verdient een vaste plek in professioneel sportbeleid. Enkel het gebruik van sportdrank is te beperkt. Een middenvelder loopt per wedstrijd zo'n 10 km en heeft hierdoor een verhoogde koolhydraatbehoefte in vergelijking met bijvoorbeeld een keeper. Na een wedstrijd of krachttraining is er keuze uit diverse herstelproducten, die zorgen voor minimale spierafbraak en maximaal herstel. Sporters hebben ieder hun eigen behoefte en dus advies op maat nodig. Daar is Maxim goed in.”

Onder verschillende eigen merken, waaronder Maxim, bouwt GLN voeding als innovatief bedrijf aan vitaliteitsconcepten en vermarkt het gezonde functionele voeding. Sportdiëtiste Jacqueline Kuperus van Ajax bevestigt dit: ,,Er is steeds meer professionele aandacht voor goede sportvoeding. De producten van Maxim zijn voor ons effectief en bovenal nog lekker ook. Zeker de energierepen vliegen de dozen uit!”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Meer informatie over de activiteiten en merken van GLN Voeding