Menu
Maxwell denkt niet aan vertrekken

Maxwell denkt niet aan vertrekken

Na afloop van de woensdagochtendtraining kan alleen het goede lenteweer Maxwell bekoren. Zijn mindere spel van de afgelopen weken en de geruchten op de transfermarkten, irriteren hem lichtelijk. ,,Iedereen heeft het maar over wat ik na de zomer ga doen, maar ik heb Ajax nog veel te geven. Ik kan en moet veel beter kunnen", vertelt de Braziliaan.

Nadat hij vorig seizoen werd uitgeroepen tot Beste Speler van de Eredivisie leek er voor Maxwell geen wolkje aan de lucht. De pluim op zijn goede spel kwam in oktober toen hij werd opgeroepen voor 'het grote Brazilië'. Hoewel hij in de wedstrijden tegen Venezuela en Colombia geen speeltijd kreeg, hoopte hij op meer. Met de slechte resultaten van Ajax, kwam echter ook het mindere spel van Maxwell, die tegen PSV zijn 150ste wedstrijd speelde. ,,Ik ben meegegaan in die neerwaartse spiraal. We zijn als team minder gaan spelen en dat heeft ook invloed op mijn spel gehad. Over de afgelopen periode kan ik dan ook absoluut niet tevreden zijn."

Over de komst van Danny Blind is hij wel erg te spreken. Maar daarbij wil hij benadrukken dat dit niks te maken heeft met de trainerskwaliteiten van Ronald Koeman. ,,Met Koeman heb ik altijd een uitstekende band gehad, maar Blind geeft nu duidelijk aan waar hij met ons naartoe wil. Individueel krijg ik ook tactische tips van hem. Hij probeert me weer op mijn oude niveau terug te krijgen", analyseert Maxwell.

Terwijl veel van zijn teamgenoten zijn afgereisd naar de verschillende nationale teams, zit er voor Maxwell voorlopig nog geen selectie in. ,,Ze spelen zondag tegen Peru en volgende week woensdag tegen Uruguay, maar de bondscoach heeft me gezegd, dat ik weer op mijn niveau moet terugkomen. Op de training doe ik er alles aan om dat doel weer te bereiken."