Menu
Maxwell kijkt uit naar ontmoeting met Ajax: ‘Ik houd nog steeds van deze club’

Maxwell kijkt uit naar ontmoeting met Ajax: ‘Ik houd nog steeds van deze club’

Maxwell Scherrer Cabelino Andrade (24) keert 4 en 5 augustus met Internazionale terug in de Amsterdam ArenA, zíjn stadion. De populaire oud-Ajacied neemt tijdens het LG Amsterdam Tournament afscheid van zijn eerste grote liefde. Bovendien hoopt de Braziliaan, na herstel van een langdurige blessure, tegen Ajax en FC Porto weer eens een wedstrijd op topniveau te spelen. ,,Ik ben ontzettend gemotiveerd en natuurlijk hoop ik tegen Ajax te spelen. Voor alle clubs is dit bovendien de ultieme test om te kijken of we klaar zijn voor dit nieuwe seizoen."

Nadat Ajax en Maxwell het contract per 1 februari 2006 ontbonden tekende de linkshalf een contract bij Inter. ,,Ik vertrok bij Ajax omdat ik een andere uitdaging zocht. Dat was geen gemakkelijke keuze. Dat meen ik echt. De mensen die me dagelijks bij Ajax meemaakten zullen dat onderstrepen. Ik houd nog steeds van deze club."

'Maxi’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, zal tijdens het LG Amsterdam Tournament zelf ook afscheid nemen van de fans. ,,Als ik de kans krijg zal ik dat zeker even doen. Mijn eerste zes maanden had ik het bij Ajax behoorlijk lastig, maar daarna werd onze relatie alleen maar sterker en beter. Ik kreeg tijdens mijn blessure – hij scheurde 21 april 2005 in de bekerwedstrijd tegen Willem II de voorste kruisband van zijn rechterknie – ook ontzettend veel steun van de Ajacieden."

Vrijdag 4 augustus om 21.15 uur staat het voor Maxwell emotioneel beladen duel tegen Ajax op het programma. Om 19.00 uur speelt eerst Sir Alex Ferguson’s Manchester United tegen FC Porto met nieuweling en ex-AZ-speler Tarik Sektioui in de gelederen.

Zaterdag 5 augustus speelt Maxwell om 19.00 uur met Inter tegen het Porto van zijn voormalig Ajax-trainer Co Adriaanse. Vervolgens speelt kerverse aanvoerder Jaap Stam met Ajax om 21.15 uur tegen zijn oude club Manchester United.

De vrije verkoop voor het LG Amsterdam Tournament is in volle gang. Kaarten zijn zonder Club Card-verplichting te koop bij alle filialen van TicketBox en te bestellen via www.ticketbox.nl . De goedkoopste kaarten voor een avond kosten slechts € 27,- waarvoor de toeschouwer maar liefst twee topwedstrijden te zien krijgt.