Menu

Maxwell met Brazilië onder 23 tweede in groep

Brazilië onder 23 jaar heeft zich in Chili niet rechtstreeks weten te plaatsen voor de finaleronde van het Olympisch kwalificatietoernooi. Doordat de laatste poulewedstrijd tegen Chili in 1-1 eindigde, is gastland Chili al verzekerd van een plaats bij de laatste vier.

Maxwell had wederom een basisplaats verworven en mocht nu, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, de negentig minuten volmaken. Daarin zag hij zijn team op voorsprong komen in de negentiende minuut door een doelpunt van verdediger Alex. Maar in de tweede helft kwam Chili 63ste minuut op gelijke hoogte. Daardoor is Chili, dat zelfs enige tijd met tien man verder moest na een rode kaart voor Carrasco, winnaar van groep A met tien punten tegenover acht voor Brazilië.

Brazilië moet zich nu aanstaande zondag zien te plaatsen voor de finaleronde. Dat moet gebeuren middels een duel tegen de nummer drie van groep B. Wie dat wordt, is nog niet bekend, want zowel Argentinië, Colombia, Ecuador als Peru is nog volop in de strijd voor de plaatsen 1 tot en met 3.