Menu

Maxwell terug op de training

Maxwell is al weer enkele dagen in Nederland. Afgelopen dinsdagmiddag teruggekomen uit Brazilië, woensdag de hele dag op en neer naar Heerenveen en vandaag op de training. Het leven van de Braziliaan is af en toe net een mallemolen. Ook trainer Ronald Koeman leeft de laatste weken bijna bij de dag. ,,Want door al die blessures komen we niet toe aan wat we willen doen."

In Brazilië moest Maxwell de laatste twee duels vanaf de bank toekijken. Hij zag zijn team tot twee keer toe verliezen. Zonder Maxwell plaatste het team van trainer Gomes zich niet voor de Olympische Spelen. Dat kon bijna geen toeval zijn. Maxwell grijnst zijn mooiste lach. Daar laat hij zich wijselijk niet over uit. Hij is blij terug te zijn in Nederland. ,,Dit is toch mijn huis", zegt de linkspoot spontaan. ,,Maar ik vind het nu wel een beetje koud. Té koud voor mij."

Door goed en hard te trainen konden Maxwell en zijn ploeggenoten zich warm spelen, al ging het vandaag niet zo zeer om de conditie als wel om de uitvoering. De passing diende perfect uitgevoerd te worden. Niet goed ingeschoten? Dan nog een keer proberen!

,,De trainingen zijn momenteel vooral gericht op heelhouden en op de volgende wedstrijd. Want de groep is al zo klein en we willen niet nog meer mensen missen," aldus trainer Ronald Koeman die aangaf dat de vele blessures zijn humeur best wel aantasten. ,,Iedere dag maak je een planning, heb je iets in je hoofd maar als de spelers dan bij bosjes afvallen kom je op het punt 'wat moeten we?'. Dat gaat wel eens ten koste van mijn humeur."

Koeman vervolgt: ,,We zien nu dingen gebeuren waardoor we in problemen kunnen komen. Waardoor we de strijd met PSV kunnen gaan verliezen. Vanmiddag ging Jason Culina weer ziek naar huis. Maar aan de andere kant hoorde ik gisteren dat bericht over Guusje Nederhorst en dan denk ik: waar maak ik me eigenlijk druk om?''

De trainer valt even stil maar gaat toch verder. ,,Ik kom niet toe aan wat ik wil met het team omdat we dertien, veertien spelers missen. Dan breng je noodgedwongen spelers eerder. Aan de ene kant is het prettig voor die jongens, maar het is niet de weg die we willen bewandelen. Aan de andere kant is het duel tegen ADO en Haag ook wel weer een wedstrijd om, ondanks dat we 'kwetsbaar' zijn, toch te winnen. Gelukkig heeft het tot dusverre nog geen grote schade opgeleverd. Want het elftal dat er staat is goed, we hebben geen jongens opgesteld die er niet aan toe zijn. Ik klaag niet over de kwaliteit, maar over de weinige mogelijkheden die je hebt. Zo kunnen we wel twee weken door maar niet vier maanden."

Na de partij melden Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Maxwell zich weer bij Wormhoudt voor een speciale behandeling. De ledematen worden alle kanten op gevouwen, maar het drietal lijkt daarna herboren. Maxwell vindt zelfs even tijd te zwaaien tijdens het gerek. Direct na de training laat hij weten dat het voor hem niet eens zo slecht uitkwam dat de wedstrijd van woensdag niet door ging. ,,Ik heb geen last meer van mijn knie. Ik speelde tijdens het kwalificatietoernooi voor Wendell die geblesseerd was geraakt. Toen ik die blessure kreeg, kwam hij weer voor mij in het veld."

Koeman geeft aan dat Maxwell redelijk fit is. ,,Hij was wat vermoeid na de reis uit Brazilië. Maar zondag zijn we weer vier dagen verder en dan is hij klaar en helemaal fit om te spelen."

De trainer ziet voor Maxwell een rol op het middenveld weggelegd. ,,Want ik vind John O'Brien een iets verdedigender dan Maxwell. O'Brien heeft vaak tegen snelle tegenstanders gestaan en is nooit in problemen gekomen, omdat hij zich heel goed opstelt."

Koeman verwacht wel een andere wedstrijd dan tegen NEC. ,,ADO Den Haag is aanvallender. Een van hun beste spelers staat aan de rechterkant, Castelen. De punten tegen ADO zijn net zo belangrijk als die tegen PSV."