Menu

Maxwell verrast met prijs

Afgelopen zondag scoorde Ajax liefst zes keer tegen NAC Breda. Het zou natuurlijk fijn zijn als er altijd zoveel gescoord zou worden in een wedstrijd. Vandaar dat de hele training woensdagochtend in het teken stond van scoren.

De groep werd na de warming-up in drieën gedeeld. De drie keepers werd elk een groot doelen toegewezen. In de eerste oefening moest een aanvaller met een lichte voorsprong op een verdediger de keeper proberen te passeren. Het was dus zaak om in hoog tempo op het doel af te stevenen, om de verdediger voor te blijven.

Maxwell en Tom de Mul vochten leuke duels uit. De Belg was af en toe de Braziliaan te slim af en scoorde een aantal keer met een prachtig lobje, maar andersom gebeurde hetzelfde. Als Maxwell zijn belager eenmaal kwijt was scoorde hij makkelijk.

Maxwell werd afgelopen maandag door zijn collega-voetballers uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. Tot zijn eigen verrassing: ,,Ik dacht zelf dat Arjen Robben gekozen zou worden, dus toen ik mijn naam hoorde was ik wel verbaasd", aldus de verdediger. ,,Ik heb een hele leuke avond gehad. Het was fijn dat het hele team er was, daardoor voelde ik me meer op mijn gemak. En het feit dat de voetballers mij gekozen hebben vind ik heel bijzonder. Dat maakt het een hele mooie prijs. In mijn huis in Brazilië heb ik in de woonkamer een aparte plek voor de prijzen die ik gewonnen heb. En de Gouden Schoen krijgt daar zeker een speciaal plekje tussen."

Ondanks zijn constante goede spel van vorig seizoen had Maxwell dus niet gerekend op de uitverkiezing. ,,Ik weet wel dat ik goed heb gevoetbald, daar ligt het niet aan. Maar dat de andere voetballers dat ook vonden, dat geeft erkenning", vertelt hij trots.

De duels die Thomas Vermaelen en Zlatan Ibrahimovic uitvochten mochten er ook wezen. Eigenlijk niet eens zozeer de duels, meer het afronden. Ibrahimovic probeerde herhaaldelijk zijn doelpunt van afgelopen zondag na te bootsen, maar met slechts een tegenstander in plaats van een stuk of vier, was dat toch anders. Wel scoorde hij bijna liggend met zijn hoofd. Lobont moest daarvoor wel tot twee keer toe gepasseerd worden. ,,Die telt voor twee!", riep Tonny Bruins Slot enthousiast. Vermaelen miste in de eerste paar ronden nogal eens een uitgespeelde kans, hij schoot naast of recht in de handen van Lobont, maar zo tegen het einde van de training leek de Belg opgewarmd en trof hij regelmatig het net.

Op een gegeven moment werd van de andere kant van het veld geroepen om de dokter. Edwin Goedhart snelde het veld over om de schade op te nemen die Nicolae Mitea had opgelopen. Enkele minuten later kwam de dokter rustig teruglopen, maar Mitea had toch nog wat aandacht nodig. Die kreeg hij van zijn vriend Ibrahimovic, die als een grote broer zijn arm om de kleine Roemeen legde en aandachtig keek naar de zere plek die Mitea hem aanwees. Met een dik pak ijs op zijn scheen bekeek Mitea de laatste minuten van de training en liep na afloop zonder strompelen met zijn teamgenoten richting kleedkamer.