Menu
Mazraoui: 'We vertrouwen op onze eigen kwaliteiten'

Mazraoui: 'We vertrouwen op onze eigen kwaliteiten'

Jong Ajax is bezig aan een uitstekend seizoen in de Jupiler League. Na 22 speelronden staat het op een keurige tweede plaats en heeft het zelfs al vaker gescoord dan in de gehele vorige jaargang. Een van de talenten die nu regelmatig zijn opwachting maakt is Noussair Mazraoui, die tegen Almere City op de rechterflank speelde.

Mazraoui was tevreden over het resultaat, maar minder met zijn eigen spel: ,,Persoonlijk was het niet m’n beste wedstrijd van het seizoen, al scoorde ik wel het eerste doelpunt. Toen ging het ook wel lekker. Het team was in de eerste zestig minuten ongelofelijk, we hebben een grote show weggegeven. En toen we 5-0 voorstonden, ging iedereen de trukendoos opengooien. Je hoorde het publiek ook gek worden toen Appie (Nouri, red.) die mooie actie maakte. Helaas verzwakten we daarna een beetje waardoor Almere terug kon komen. Gelukkig hebben we daarna de wedstrijd goed uitgespeeld."

'Beloning'
De van oorsprong vleugelverdediger speelde dit seizoen al regelmatig op het middenveld en in de laatste wedstrijden zelfs als rechtsbuiten: ,,Ik ben blij dat ik zoveel speeltijd krijg de laatste tijd, ik probeer die beloning van de trainer goed te maken met doelpunten. Ik wil belangrijk worden voor Jong Ajax en bewijzen dat het niet zomaar is dat ik speel. Ik speelde niet écht als rechtsbuiten, meer als een verkapte rechtsbuiten. De linksback weet dan niet goed wat -ie moet doen, waardoor ik alle vrijheid heb en veel keuzes kan maken als ik vrij draai.”

,,Wij kijken eigenlijk nooit naar hoe de tegenstander speelt, we vertrouwen op onze eigen kwaliteiten."
,,Wij kijken eigenlijk nooit naar hoe de tegenstander speelt, we vertrouwen op onze eigen kwaliteiten."

Een bewonderenswaardige ontwikkeling tekent zich af. Debuterend aan het begin van dit seizoen - op amateurbasis - in de uitwedstrijd tegen Almere City, inmiddels heel wat wedstrijden verder en met een contract tot 2018 op zak: ,,Voor dit jaar ben ik tevreden, ik heb zeker stappen gemaakt. Het is natuurlijk de bedoeling dat ik me blijf ontwikkelen. Ik moet hard blijven werken."

Vrijdag wacht RKC Waalwijk, wederom op De Toekomst. Mazraoui ziet die wedstrijd met vertrouwen tegemoet: ,,Wij kijken eigenlijk nooit naar hoe de tegenstander speelt, we vertrouwen op onze eigen kwaliteiten. We kunnen heel goed voetballen en ik denk dat we een van de beste teams zijn in de Jupiler League. We staan nu tweede, maar het zou natuurlijk historisch zijn als we de eerste plek pakken en kampioen worden. We moeten altijd voor het maximale gaan!”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Pro Shots