Menu
Meelopen met Klaas en Thomas

Meelopen met Klaas en Thomas

Edwin Narain en Bas Steinvoorn liepen de hele vrijdag mee met Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen. De avonturen die zij hebben beleefd tijdens hun ‘dagje Ajax’ zijn binnenkort in boekvorm terug te zien.

Bas (rechts op de foto) en Edwin weten na vrijdag wat het leven van een profvoetballer precies inhoudt. Zij waren de hele dag op pad met Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen en werden op hun beurt weer ‘geschaduwd’ door twee kinderboekenschrijvers: Lieneke Dijkzeul en Edward van de Vendel. Zij maken ieder een verhaal van deze speciale ontmoeting. Deze verhalen worden gebundeld in een in een boek van circa 100 pagina’s. Het boek, waarin ook andere ontmoetingen tussen (zieke/gehandicapte) kinderen en topsporters worden beschreven, is een initiatief van ABN AMRO in samenwerking met VU Kinderstad Amsterdam. Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan Ronald McDonald VU Kinderstad. Bas (rechts op de foto) en Edwin weten na vrijdag wat het leven van een profvoetballer precies inhoudt. Zij waren de hele dag op pad met Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen en werden op hun beurt weer ‘geschaduwd’ door twee kinderboekenschrijvers: Lieneke Dijkzeul en Edward van de Vendel. Zij maken ieder een verhaal van deze speciale ontmoeting. Deze verhalen worden gebundeld in een in een boek van circa 100 pagina’s. Het boek, waarin ook andere ontmoetingen tussen (zieke/gehandicapte) kinderen en topsporters worden beschreven, is een initiatief van ABN AMRO in samenwerking met VU Kinderstad Amsterdam. Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan Ronald McDonald VU Kinderstad.
Edwin (links) was gekoppeld aan Thomas Vermaelen en schrijver Edward van den Vendel. Samen genoten ze 's middags van een heerlijke lunch in het spelershome. Edwin (links) was gekoppeld aan Thomas Vermaelen en schrijver Edward van den Vendel. Samen genoten ze 's middags van een heerlijke lunch in het spelershome.
Bas, schrijfster Lieneke en Klaas Jan Huntelaar aten ook hun buikjes rond na de ochtendtraining. Bas, schrijfster Lieneke en Klaas Jan Huntelaar aten ook hun buikjes rond na de ochtendtraining.
Op vrijdag hebben de voetballers na de lunch vaak interviewafspraken. Ook hier mochten Bas en Edwin bij aanwezig zijn. Op vrijdag hebben de voetballers na de lunch vaak interviewafspraken. Ook hier mochten Bas en Edwin bij aanwezig zijn.
Bas luistert hoe Klaas Jan Huntelaar de pers te woord staat. Bas luistert hoe Klaas Jan Huntelaar de pers te woord staat.
En nadat de echte journalisten waren verdwenen mochten Edwin en Bas ook hun spelers een paar vragen stellen. Schrijver Edward luisterde mee en zal alles in zijn verhaal verwerken. En nadat de echte journalisten waren verdwenen mochten Edwin en Bas ook hun spelers een paar vragen stellen. Schrijver Edward luisterde mee en zal alles in zijn verhaal verwerken.
Van de dag van Bas en Edwin werd ook een reportage gemaakt door Ajax TV. Deze is binnenkort te zien op www.ajax.tv. Van de dag van Bas en Edwin werd ook een reportage gemaakt door Ajax TV. Deze is binnenkort te zien op www.ajax.tv.
Tot slot doken de voetballers, schrijvers en kinderen nog even het sportzaaltje van de ArenA in. Want bij Ajax draait het uiteindelijk toch maar om één ding: voetballen. Al met al was het voor iedereen een dag om nooit te vergeten. Nu nog even wachten tot het boek klaar is! Tot slot doken de voetballers, schrijvers en kinderen nog even het sportzaaltje van de ArenA in. Want bij Ajax draait het uiteindelijk toch maar om één ding: voetballen. Al met al was het voor iedereen een dag om nooit te vergeten. Nu nog even wachten tot het boek klaar is!