Menu
Meespelen Grønkjaer onzeker

Meespelen Grønkjaer onzeker

Het is onzeker of Jesper Grønkjaer woensdagavond zal aantreden tegen Ajax. De oud-Ajacied kampt met een liesblessure.

Door deze blessure speelde Grønkjaer afgelopen zondag, in het door FC Kopenhagen met 4-0 gewonnen competitieduel, ook niet mee. Grønkjaer kwam negen jaar geleden op twintigjarige leeftijd naar Amsterdam. De aanvaller koos bewust toen voor Ajax, omdat hij niet te vroeg naar een grote club in het buitenland wilde. “Ik kan mij die tijd nog goed herinneren”, vertelt Grønkjaer voorafgaand aan de training van Kopenhagen in het stadion. “Ajax had een grote naam in Denemarken en toen ik hoorde, dat Morten Olsen mij graag naar Amsterdam wilde halen, bestond er voor mij geen twijfel. Bij Ajax kon ik namelijk groeien als speler en uitgroeien tot een echte profvoetballer. Toen ik drie jaar later naar Chelsea ging, was ik daar ook klaar voor. Als speler en als mens was ik bij mijn eerste contractondertekening bij Ajax eigenlijk nog een kind. Ik kan me nog goed voor de geest halen, dat mijn vader er bij was.”

Na een succesvolle periode bij Chelsea speelde de oud-Ajacied respectievelijk bij Birmingham, Atletico Madrid en VfB Stuttgart om in juni van dit jaar bij FC Kopenhagen te gaan spelen. De 28-jarige aanvaller ziet zijn terugkeer naar Denemarken niet als het begin van een afbouwperiode in zijn carrière. “Bij FC Kopenhagen wil ik zeker nog wat laten zien en het liefst natuurlijk in Europa. Ik denk dat we morgenavond een kans hebben om door te komen. Ajax zal in eigen huis het spel moeten gaan maken en daardoor krijgen wij ruimte. We moeten hiervan profiteren en zo kansen creëren. Deze zullen we echter wel beter moeten benutten dan in de thuiswedstrijd.”

Of hij hierin zelf een rol van betekenis zal kunnen spelen, is onzeker. “Ik heb al een tijd last van een blessure en ik weet niet of ik kan meespelen. Ik doe er vandaag en morgen alles aan om te spelen in mijn oude stadion, de ArenA. We bekijken het van dag tot dag.”