Menu
'Meest cruciale week van seizoen'

'Meest cruciale week van seizoen'

Na de competitienederlagen tegen AZ en ADO Den Haag moet Ajax zaterdagavond drie punten halen tegen PSV om de koploper niet uit het zicht te verliezen. Misschien bieden de resultaten van de laatste twee edities Ajax - PSV houvast. Die won Ajax beide met 4-1.

Bij winst op PSV wordt het gat tussen Ajax en PSV teruggebracht tot drie punten; Twente speelt de - op papier - lastige thuiswedstrijd tegen AZ, dus aan kop kan het na deze speelronde in elkaar schuiven of juist tot grotere verschillen komen. Ajax tekent uiteraard voor de eerste optie.

Martin Jol zei er tijdens de persconferentie het volgende over: ,,Misschien is dit wel de meest cruciale week van het seizoen. Vorig jaar hadden we ook zo'n periode dat we móesten winnen. Dat lukte toen. En we willen het liefste inlopen natuurlijk. De druk is uitdagend. Het gaat er nu om de randzaken van de hoofdzaken te scheiden en die hoofdzaken te verbeteren. Het gaat erom dat we winnen. Dat doen we door te zorgen dat ons positiespel van achteruit en op het middenveld goed is. Onze spitsen moeten zorgen dat we als team spelen. Het is noodzakelijk dat we via het middenveld voetballen en iedereen gebruiken om te voetballen. Bovendien kunnen we geen balverlies lijden, want dan maak je het de tegenstander wel erg makkelijk. Wij moeten met overtuiging spelen en zorgen dat we de eerste goal maken."

Suarez keerde vrijdag rond het middaguur terug Chili. De aanvoerder is fit en kan tegen PSV spelen. Suarez keerde vrijdag rond het middaguur terug Chili. De aanvoerder is fit en kan tegen PSV spelen.

Coach Jol kan tegen PSV niet beschikken over de geschorste André Ooijer die vorige week zondag tegen een rode kaart aanliep na een overtreding op AZ-spits Graziano Pellè en het schikkingsvoorstel van drie duels (waarvan één voorwaardelijk) schorsing accepteerde. Oleguer is nog niet hersteld van een blessure. Daarnaast mist Jol de al langer afwezige Nicolás Lodeiro en Kenneth Vermeer. Deze week voegde Florian Jozefzoon zich met een dikke knie bij de blessuregevallen.

Van een gedegen voorbereiding op de competitiekraker tegen PSV is geen sprake, want meer dan de helft van de basis van vorige week was deze week afwezig vanwege interlandvoetbal. Deze vrijdag druppelden alle internationals weer binnen en de meesten konden de training weer meemaken. Alleen Luis Suarez ontbrak nog. ,,Daardoor konden we er toch voor zorgen dat we ons met z'n allen konden focussen op PSV. Luis kwam na de training aan. Hij mankeert niets en heeft wel vaker drie keer per week wedstrijden. Ik maak me geen zorgen over hem."

De Ajacieden werd voor en tijdens de training door de harde supporterskern een hart onder de riem gestoken door steunbetuigingen bij de Toekomst. ,,Dat is altijd leuk", vond Jol. ,,Zo werk je toch weer aan de onderlinge band en dat is mooi als je dat weet te creëren."

Die band moet zaterdagavond met goed voetbal in de uitverkochte ArenA verder worden versterkt. Want dat Ajax kan rekenen op ferme tegenstand, lijkt met een blik op de ranglijst logisch. Jol prijst bovendien tegenstander PSV. ,,Ze hebben het ook dit seizoen weer goed voor elkaar. PSV is een sterk team, uitgebalanceerd en met overal een dubbele bezetting."

Ajax - PSV begint zaterdagavond om 20:45 uur. Het duel is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wat wordt zaterdag de uitslag van Ajax - PSV? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - PSV!