Menu
Meeste Ajacieden ver weg van ArenA

Meeste Ajacieden ver weg van ArenA

Siem de Jong en Laurent Delorge leverden hun arbeid vandaag afgezonderd van de groep. De geblesseerde Ajacieden werkten met fysiotherapeut Frank van Deursen aan hun herstel. Adrie Koster had een kleine groep tot zijn beschikking.

Siem de Jong en Laurent Delorge trainden apart van de groep. Siem de Jong en Laurent Delorge trainden apart van de groep.

De reden daarvoor is helder. Het merendeel van de selectie is uitgevlogen voor een vriendschappelijke interland. Maar liefst veertien Ajacieden meldden zich begin deze week bij hun nationale (jeugd)ploeg. Urby Emanuelson, John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar bereiden zich, ver verwijderd van de ArenA, voor op de vriendschappelijke interland in en tegen Oostenrijk. Mitchell Donald, John Goossens, Jan Arie van der Heijden en Jeffrey Sarpong zijn nog verder verwijderd van hun voetbalthuis. In het Afrikaanse Tunis treft het Nederlands Beloftenelftal vanavond Jong Tunesië.

Dennis Gentenaar was de enige doelman op het trainingsveld. Dennis Gentenaar was de enige doelman op het trainingsveld.

Ook de buitenlandse Ajacieden vlogen uit. Zo mogen Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen hopen op speelminuten in de ontmoeting tussen België en Marokko. Kennedy Bakircioglu speelt met Zweden tegen Brazilië, terwijl George Ogararu wellicht de hand zal schudden van Rusland-coach Guus Hiddink. Edgar Manucharyan speelt met Armenië tegen Kazachstan. Kenneth Perez en Dennis Rommedahl maken deze interlandwoensdag de grootste kans om oud-Ajacieden tegen het lijf te lopen. Denemarken is vanavond de gastheer van Tsjechië.

Terug naar het trainingsveld naast de ArenA. Om toch tot een werkbare groep te komen had Koster zijn selectie aangevuld met Jong Ajax-rechtsbuiten Javier Martina. Een groot deel van de groepstraining speelde zich af op luttele meters van de toekijkende supporters. De Ajacieden werkten kleine partijtjes af.

Niet alleen Delorge (die kampt met een achillespeeskwetsuur) en De Jong (liesblessure) hoefden zich deze training eenzaam te voelen. Dennis Gentenaar was de enige doelman op het trainingsveld. De ervaren goalie werkte zijn keeperoefeningen in alle rust af met Carlo l’Ami.

Trainer Adrie Koster had slechts een kleine groep veldspelers tot zijn beschikking. Trainer Adrie Koster had slechts een kleine groep veldspelers tot zijn beschikking.