Menu
Meiden nemen de Toekomst over

Meiden nemen de Toekomst over

Ajax Camps & Clinics organiseerde donderdag de allereerste Ajax Meiden Clinic. In totaal verzamelden 77 meisjes in de leeftijdscategorie van 9 tot 16 jaar zich ’s ochtends vroeg op de Toekomst voor een unieke trainingsdag.

Ajax Camps & Clinics organiseert wel vaker Ajax-voetbalclinics voor jonge Ajacieden (meisjes en jongens) in de vakanties. Donderdag vond er echter een bijzondere clinic plaats. Het was voor het eerst in de historie dat Ajax een clinic alleen voor meisjes organiseerde. De unieke trainingsdag was extra bijzonder, omdat de speelsters van de Ajax Vrouwen de trainingen aan de speelsters in spe gaven.

De dag begon al vroeg voor de 77 meiden. Exact om half tien verzamelden de jonge speelsters zich op de Toekomst waar ze werden ontvangen door de Ajax Vrouwen en trainer Ed Engelkes. De vrouwencoach sprak de meiden toe alsof het zijn eigen speelsters waren. Na de openingstoespraak van Engelkes werd de unieke trainersstaf opgesplitst. Liza van der Most, Marieke Ubachs, Donna van Rossum, Laura du Ry, Babiche Roof, Linda Bakker, Leonne Stentler, Carmen Manduapessy en Ashley Bakker kregen in groepjes van twee allemaal een team onder hun hoede. Pascalle Tang en Vesna Veltrop moesten de trainingssessie in hun eentje leiden. Ook Ajax Vrouwen-keeperstrainer Sjoerd Woudenberg en assistent-trainer Benno Nihom namen de profs in spe onder hun hoede.

Ed Engelkes spreekt de deelnemers toe. Ed Engelkes spreekt de deelnemers toe.

De jonge Ajacieden startten de clinic met een warming-up onder leiding van Anouk Hoogendijk. De verrichtingen van de Ajax-speelster werden in volle concentratie gevolgd door haar collega's en de meiden. Daarna was het tijd voor het échte werk: de clinic. De zeven groepen werkten zich op het kunstgrasveld en de powerhill goed in het zweet. ,,De meiden zijn ontzettend fanatiek’’, vertelde Amber Bravenboer van Ajax Camps & Clinics na afloop van de clinic. ,,Ook de jongens zijn fanatiek, maar bij de meiden is het net iets meer. Ze willen écht iets leren en meenemen naar hun eigen club. Het meest bijzondere is dat er vandaag ook veel oudere meiden (15-17 jaar, red.) meededen. Bij de jongens komt dat bijna niet voor.’’

Meisjes konden altijd al meedoen met de Ajax Clinics, maar door de speciale ‘meidendag’ op de Toekomst is de drempel om in te schrijven nog lager geworden. Bravenboer: ,,Normaal gesproken hebben we van de honderd deelnemers in totaal acht meisjes. Dit is natuurlijk leuker, omdat alle meiden op hetzelfde niveau spelen en dezelfde inzet tonen. Jongens zijn fysiek sterker en dat speelt ook een rol. Nu was de meiden-clinic redelijk snel vol. De interesse hiervoor is groot.’’

Voor meisjes die ook zo'n mooie dag op de Toekomst willen meemaken, is er goed nieuws; in de kerstvakantie wordt opnieuw een Ajax Meiden Clinic georganiseerd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ga naar Ajax Camps & Clinics voor meer informatie

Er deden 77 meiden mee met de 'Ajax Meiden Clinic'. Er deden 77 meiden mee met de 'Ajax Meiden Clinic'.
Liza van der Most en Marieke Ubachs hadden de jongste meisjes (9-10 jaar) onder hun hoede. Liza van der Most en Marieke Ubachs hadden de jongste meisjes (9-10 jaar) onder hun hoede.
De warming-up was onder leiding van Anouk Hoogendijk. De warming-up was onder leiding van Anouk Hoogendijk.
Ook de Ajax-speelsters rekten en strekten hun spieren voor de trainingssessie. Ook de Ajax-speelsters rekten en strekten hun spieren voor de trainingssessie.
Met veel plezier deden de Ajax Vrouwen mee met de oefeningen. Met veel plezier deden de Ajax Vrouwen mee met de oefeningen.
In totaal deden er 77 meisjes mee aan de speciale meidenclinic op de Toekomst. In totaal deden er 77 meisjes mee aan de speciale meidenclinic op de Toekomst.