Menu

Mendes da Silva: 'Ik hoop veel te leren'

David Mendes da Silva tekende donderdagmiddag zijn huurovereenkomst voor een half jaar met Ajax. ,,Ik ben erg blij dat ik voor zo'n grote en mooie club mag spelen", aldus de kersverse Ajacied.

De huurovereenkomst loopt voor een half jaar. In de zomer al nam Ajax een optie op de middenvelder. Boukhari was echter de Spartaan die meteen naar Ajax ging, nu is dus de beurt aan Mendes da Silva. ,,Ik vind het leuk om weer samen met Nourdin te spelen. Ik was natuurlijk blij voor hem dat hij in de zomer al naar Amsterdam ging. En nu ga ik ook nog, geweldig."

,,Het komende half jaar ga ik met het eerste meetrainen en heel hard mijn best doen. Koeman zei dat ik misschien een paar wedstrijden met het tweede moet meedoen. Ik zou het natuurlijk te gek vinden om in de Champions League te spelen, maar ik zie wel wat op me afkomt. Ik zal er alles aan doen om een contract hier af te dwingen."

Het beste komt Mendes da Silva tot zijn recht als rechtshalf. ,,Eigenlijk de plek van Galásek", lacht hij. ,,Maar mijn voorkeur gaat uit naar een plek als verdedigende middenvelder, in een vrije rol. Mijn sterke punten zijn mijn overzicht, het inspelen van ballen en ik heb een goede techniek. Mijn zwakke punt is met name mijn linkerbeen.''

Mendes Da Silva weet nog niet goed wat hij kan verwachten. ,,Ik hoop vooral heel veel te leren", liet hij weten.