Menu

Mendes mee naar Moldavië

Davide Mendes da Silva is opgeroepen voor de interland van Jong Oranje tegen Jong Moldavië, die woensdag wordt gespeeld. De reden is minder gelukkig. Hij vervangt namelijk de geblesseerde Wesley Sneijder, die kampt met een kuitblessure.

Mendes da Silva stuurde maandagmiddag bijna het Arena-dek op toen zijn telefoon overging: Wim Koevermans. Of hij zich vanavond op Schiphol wilde melden want dan kon hij mee naar Moldavië. ,,Ik herkende zijn stem", aldus Mendes, die daardoor niet aan een geintje dacht.

Desalniettemin reed de Rotterdammer door, want op de club moest hij nog even wat spullen halen. Daar kon hij zich direct bij trainer John van 't Schip afmelden voor de wedstrijd Jong AZ - Jong Ajax, die voor vanavond op het programma staat. Daardoor stelt hij de trainer weer voor een lastige opgave, aangezien Van 't Schip ter elfder ure zijn opstelling moet aanpassen.

Lang kon Mendes niet in Amsterdam blijven. ,,Ik ben nu onderweg naar huis om mijn paspoort op te halen. Thuis vinden ze het erg leuk voor me dat ik mee mag met Jong Oranje. Alleen mijn vader heb ik nog niet gesproken. Ik kan maar even thuisblijven want om half zeven vliegen we al."

De van Sparta gehuurde Ajacied keek niet heel vreemd op van het telefoontje van Koevermans. ,,Ze weten bij de KNVB wat ik kan", aldus de verdediger. ,,Het is wel leuk natuurlijk dat ik ben geselecteerd, maar om nou te zeggen dat ik het ongelooflijk vind, nee. Ik verwacht niet dat ik speel. Maar dat weet ik eigenlijk niet."