Menu

Menzo debuteert als hoofdtrainer AGOVV tegen Ajax

Stanley Menzo volgt Peter Bosz op als hoofdtrainer bij AGOVV. De doelman zal op 13 juli tegen zijn voormalige club Ajax debuteren als coach van de club die in 2003 de overstap maakt naar het betaalde voetbal. De Apeldoorners beginnen de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers.

Menzo is op dit moment nog doelman van AGOVV, maar stopt na de strijd om het landskampioenschap bij de amateurs. Hij had al eerder aangeven zich daarna op het trainerschap te willen storten. Hij liep immers al eens stage bij Ajax.

Als prof speelde Menzo naast Ajax ook voor Girondins de Bordeaux, PSV en Lierse SK. Aangezien Bosz afgelopen zaterdag zijn vertrek aankondigde, ontstond er voor de club ruimte om de routinier te behouden. Menzo tekende een contract voor een jaar.

Bosz heeft besloten AGOVV te verlaten, omdat hij vindt dat de Apeldoorners niet snel genoeg kunnen doorgroeien naar een door hem gewenst hoog niveau. De technisch-directeur en coach is deze zomer tweeënhalf jaar werkzaam geweest op sportpark Berg en Bos. Onder leiding van Bosz en met Menzo in de gelederen behaalde de club
enkele weken geleden de titel in de Hoofdklasse C. (ANP)