Menu
Menzo nieuwe hoofdtrainer Ajax Cape Town

Menzo nieuwe hoofdtrainer Ajax Cape Town

Stanley Menzo is vrijdagmiddag in Kaapstad gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Ajax Cape Town. De voormalige doelman van Ajax Amsterdam was al werkzaam bij Ajax Cape Town als hoofd jeugdopleiding.

Vrijdag trad Roger de Sa na 2,5 jaar trainerschap terug als hoofdtrainer. Toen vroeg de club Menzo. Algemeen directeur Ari Efstathiou op de website van Ajax Cape Town: ,,Stanley heeft meer dan driehonderd wedstrijden gespeeld bij Europese topclubs, waarvan 249 voor Ajax Amsterdam. Wij hebben er vertrouwen in dat Stanley de Ajax-filosofie en het Ajax-speelsysteem zal verbeteren binnen de club."

Grote eer
De oud-Ajacied trad zes maanden geleden aan bij Ajax Cape Town als hoofd jeugdopleiding. ,,Ik had niet de droom om hoofdcoach te worden. Ik wilde graag met de jeugd werken", aldus de voormalige doelman op de - volgens de club - eerste Zuid-Afrikaanse livestream op Facebook. ,,Maar ik weet hoe het werk in het voetbal. Toen de club vroeg of ik de baan wilde invullen, heb ik mijn familie en Ajax Amsterdam gevraagd wat ze ervan vonden. Toen heb ik ja gezegd, want het is een grote eer. Ajax Cape Town is een van de grootste clubs in Zuid-Afrika."

Zelfvertrouwen terugbrengen
,,Ik ben opgetogen om deze positie in te vullen, al staan we momenteel niet op een goede plaats in de PSL (Premier Soccer League, red.). We zullen er samen aan werken om de club te verbeteren en daar starten we vandaag mee. Het is belangrijk dat we het zelfvertrouwen en het winnende gevoel terugbrengen."

Te beginnen zaterdagavond tegen Super Sport United. Dat duel laat hij coachend nog over aan Mich D’Avra, zijn assistent die al bij het team werkzaam was in die rol.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajaxct.com