Menu

Messcherpe training laat ruimte voor interpretatie

De Ajacieden werkten maandagochtend de laatste training op Nederlandse bodem af voor vertrek naar Spanje. Messcherp waren de spelers en ze gingen harde duels niet uit de weg. Koeman opereerde met twee systemen. Welke hij verkiest, is niet duidelijk.

Hoe Valencia te bestrijden? Die vraag leeft na de wedstrijd tegen Heerenveen in het hoofd van de technische staf. Moet het accent op de verdediging worden gelegd of moet er toch gekozen worden voor vleugelspelers?

Op de training zocht het driemansschap Koeman, Krol en Bruins Slot naar de argumenten. In het eerste gedeelte speelde Nigel de Jong - hersteld van zijn hamstringblessure - in het centrum van de defensie. Terwijl ook Chivu en Bergdølmo zich in dat gebied ophielden. Maxwell hing aan de linkerkant tussen de back- en middenpositie in.

Galasek, Van der Vaart en Litmanen bemanden het middenveld en Zlatan en Mido zorgden voor de aanvallende impulsen. Maar wel van buiten naar binnen, waardoor er in het centrum ruimte bleef voor Litmanen en Van der Vaart.

In het tweede gedeelte van de training deed Koeman het anders. Hij speelde toen zoals zaterdagavond het laatste half uur tegen Heerenveen. Zonder Mido, Machlas en Zlatan maar met Van der Vaart en Litmanen voorin ondersteund door Van der Meyde en Boukhari (Sikora deed vanwege hamstringklachten niet met de groep mee).

Galasek en Pienaar moesten voor de verbinding zorgen en Trabelsi, Bergdølmo, Chivu en Maxwell vormden de defensie.

In die samenstelling lukte het Van der Vaart om te scoren. Het was het enige doelpunt van de trainingspartij.

Hoe zeer de spelers opgingen in de wedstrijd liet Chivu blijken. In duel met Zlatan huppelde de bal over de fictieve achterlijn. 'Ajax-bal', riep de aanvoerder hard richting scheidsrechter Koeman die daarmee aangaf dat de bal voor hem was bestemd. Koeman besliste anders. Niet hij, maar Zlatan kreeg het balbezit.

Vanmiddag op de persconferentie zal Koeman bekend maken welke Ajacieden niet tot de selectie behoren voor de wedstrijd tegen Valencia.