Menu
Met 22 spelers weer aan de slag

Met 22 spelers weer aan de slag

Ajax begon maandagmorgen met 22 spelers aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Danny Blind, die drie nieuwe gezichten in de selectie had, besteedde het grootste deel van de tijd aan een partijvorm.

Even na elven kwamen de spelers een voor een het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA op. Er werden wat handen geschud en oude bekenden begroet, waarna de oefensessie kon beginnen.

Voor Markus Rosenberg, Olaf Lindenbergh en Edgar Manucharyan was dit de eerste keer dat zij als lid van de A-selectie van Ajax op het veld stonden. De jonge Belgen Thomas Vermaelen en Tom de Mul waren er ook weer bij. Hatem Trabelsi, Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer en Angelos Charisteas ontbraken nog. Zij hadden langer dan de anderen interlandverplichtingen en genieten nog van hun vakantie.

Na wat tegen een bal getrapt te hebben, moesten de Ajacieden onder leiding van René Wormhoudt en Ruud Krol de eerste banen gaan rennen. Duidelijk was te zien dat de trainersstaf het rustig opbouwt, want tot het uiterste hoefden de Amsterdammers deze eerste training nog niet te gaan.

Blind, Gerard van der Lem en Krol verdeelden vervolgens de groep in twee teams die het drie keer tien minuten tegen elkaar moesten opnemen. Opvallend scherp gingen de Ajacieden de duels aan. Ook was er een aantal goals te bewonderen, waarvan vooral de treffers van Nourdin Boukhari en nieuwe aanwinst Rosenberg opvielen. Mauro Rosales deed nog niet mee aan de partijen; hij werkte langs het veld een apart programma af met René Wormhoudt.

Tijdens het laatste partijtje brak een geweldige onweersbui los, zodat het eerst langs het trainingsveld heel erg rustig werd en de spelersgroep enige minuten later ook de droogte van de ArenA opzocht.

De 22 spelers die maandag trainden met hun nummers:

1. Maarten Stekelenburg
3. Zdenek Grygera
4. John Heitinga
5. Julien Escudé
6. Tomás Galásek
7. Mauro Rosales
10. Steven Pienaar
12. Hans Vonk
15. Thomas Vermaelen
16. Nigel de Jong
17. Yannis Anastasiou
18. Wesley Sneijder
20. Daniël de Ridder
21. Olaf Lindenbergh
22. Rasmus Lindgren
23. Tom de Mul
24. Markus Rosenberg
25. Anthony Obodai
26. Bogdan Lobont
27. Edgar Manucharyan
28. Nourdin Boukhari
29. Nicolae Mitea