Menu
'Met deze groep kunnen we ook winnen'

'Met deze groep kunnen we ook winnen'

Ajax-trainer Frank de Boer volgde maandagavond vanaf sportcomplex de Toekomst telefonisch de ontwikkelingen op de slotdag van de transferperiode. Na de ochtendtraining en enkele besprekingen was hij aandachtig toeschouwer bij Jong Ajax, dat met 1-0 won van Jong Vitesse/AGOVV.

De transfertermijn is gesloten. Geen aanvaller voor Ajax. Wat vind je daarvan?

,,Dat vind ik teleurstellend. We hadden de selectie graag versterkt, dat was algemeen bekend. We hebben, mede door het vertrek van Urby Emanuelson en Luis Suarez, wat mij betreft net iets te weinig spelers die een constante serie wedstrijden op eredivisieniveau kunnen spelen. Met name als we met blessures en schorsingen te maken krijgen, moeten we nu nog meer terugvallen op de jeugd.”

Vind je aankomende talenten nog niet goed genoeg?

,,Jawel, dat zijn in potentie spelers die goed genoeg zijn voor Ajax. Maar jeugdige spelers zijn onvoorspelbaar in vergelijking met onze ervaren jongens. Er zijn maar weinig spelers die op jonge leeftijd wekenlang een hoog niveau kunnen vasthouden.”

Frank de Boer: ,,Het bedrag dat Heerenveen voor Bas Dost vroeg vonden wij te hoog." Frank de Boer: ,,Het bedrag dat Heerenveen voor Bas Dost vroeg vonden wij te hoog."

Ajax wilde Bas Dost. Maar dat ging niet door. Wat vind je daar van?

,,Het bedrag dat Heerenveen voor hem vroeg vonden wij te hoog. Ik heb al voor het weekend met onder meer Rik van den Boog en Danny Blind besproken wat we voor welke speler maximaal uit zouden willen geven. Die verschillen bleken gisteren te groot. Veel te groot zelfs, zowel voor Dost als voor Dries Mertens.”

Blijft het ambitieniveau van jou en je ploeg hetzelfde?

,,Ja. Mensen moeten niet denken dat we geen goede spelers hebben. Deze selectie heeft heel veel kwaliteit. En ik blijf benadrukken dat Ajax voor de titel hoort te spelen. We zijn alleen twee belangrijke spelers kwijt geraakt. Dus we zijn wel reëel. Als je nu naar de ranglijst kijkt en je weet dat we bijvoorbeeld nog een paar lastige uitwedstrijden krijgen. Het wordt heel moeilijk, maar we hebben al meerdere malen aangetoond met deze groep goed te kunnen voetballen en ook te kunnen winnen. Daarbij heb ik er vertrouwen in dat we ons nog verder kunnen ontwikkelen. Maar ik had graag wat meer mogelijkheden gehad.”

Later vandaag op Ajax.nl een reactie van Rik van den Boog op de afgeketste transfer van Bas Dost naar Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst