Menu
Met een glimlach richting Noordwijk

Met een glimlach richting Noordwijk

Ajax bereidde zich vrijdagochtend voor op de vijfde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding. Daags voor het treffen met VV Noordwijk had Frank de Boer 22 spelers en liefst vier keepers tot zijn beschikking. Ideaal voor twee partijspelen van zes-tegen-zes. Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani lieten dat onderdeel aan zich voorbij gaan.

‘Kijk, dat is de auto van Siem de Jong. En die daar is van Kolbeinn Sigthórsson’, klinkt het als twee deelnemers van Ajax Camps & Clinics over het parkeerterrein richting de kleedkamer lopen. Naast voetbaltalentjes in de dop blijken de twee ook autokenners. Of beter gezegd: grote Ajax-fans, want al vroeg in de ochtend hielden ze bij het hek in de smiezen welke speler uit welke auto stapte.

Onder een bijna onophoudelijke regenbui werkten de spelers van Ajax zich tussen 10:30 uur en 12:00 uur in het zweet. Een paar dagen na het vertrek van Jan Vertonghen is het altijd nog even wennen dat de Belg niet meer dagelijks op het trainingsveld staat. Zijn coaching en humor waren vanaf de zijlijn altijd goed te zien. Gelukkig staan zijn opvolgers al klaar. En toeval of niet, de beide reserve-aanvoerders Vurnon Anita en Theo Janssen zorgden geregeld voor een lach op het trainingsveld. Net als de nieuwe captain Siem de Jong trouwens. Gecombineerd met felheid en strijd, ontpopte het drietal zich als leiders tijdens de training, waar Christian Eriksen en Gregory van der Wiel nog altijd ontbraken. Beide EK-gangers genieten nog tot maandag (Van der Wiel) en 23 juli (Eriksen) van hun vakantie.

Na afloop van de oefeningen met en zonder bal begonnen Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter aan hun eigen programma. Beide vleugelaanvallers worden voorzichtig gebracht tijdens de voorbereiding en laten daarom het partijspel nog even aan zich voorbij gaan. Zonder de Serviër en de Nederlander waren er nog altijd twintig spelers en vier keepers op beide halve speelvelden te bekennen. De doelmannen Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen, Mickey van der Hart en Maurtis Schmitz (Jong Ajax) kregen beurtelings vijf nieuwe teamgenoten voor zich die afwisselend korte partijen tegen elkaar speelden. Veel van hen zullen zaterdag opnieuw in actie komen als Ajax het op Sportpark Duinwetering tegen Noordwijk opneemt. Een bijzondere ontmoeting voor zowel Dario Cvitanich (2008) als Jasper Cillessen (2011), die daar allebei hun eerste minuten in Ajax 1 maakten.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aanvoerder Siem de Jong in de regen. Aanvoerder Siem de Jong in de regen.
Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani trainden deels apart. Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani trainden deels apart.
Mauritz Schmitz (Jong Ajax) maakte het keeperskwartet compleet tijdens de training. Mauritz Schmitz (Jong Ajax) maakte het keeperskwartet compleet tijdens de training.
Aras Özbiliz in duel met Joël Veltman. Aras Özbiliz in duel met Joël Veltman.