Menu
Met 'frisse ideeën' naar Australië

Met 'frisse ideeën' naar Australië

Joey Didulica (34) was maandag even op bezoek bij Ajax. De doelman die vorige maand een punt achter zijn voetballoopbaan zette, vertrekt volgende week voorgoed ‘Down Under’ naar zijn geboorteland Australië. Tussen het inpakken van de verhuisdozen door bracht de ex-Ajacied nog even een bezoek aan zijn voormalig werkgever.

De vraag van Daley Blind beantwoordt hij met een opgestoken duim. Joey Didulica heeft Blind senior inmiddels gevonden. Danny Blind is namelijk een van de weinigen met wie Didulica nog een gezamenlijke historie heeft bij Ajax. Uiteraard praat hij graag even bij met Blind, net als met Sjaak Swart en André Ooijer. Uiteindelijk is er op de Toekomst nooit een gebrek aan (oude) bekenden.

Sinds zijn vertrek bij Ajax in 2003 is er, zowel bij zijn voormalig werkgever als in het leven van Didulica zelf, het nodige veranderd. De Australische Kroaat keerde na drie jaar bij Austria Wien terug in de Eredivisie bij AZ. In zijn eerste seizoen raakte hij dusdanig geblesseerd aan zijn hoofd dat hij sinds 2006 eigenlijk nooit meer helemaal de oude is geworden. En als hij zich uiteindleijk weer terug knokte, speelden blessures of een concurrentiestrijd met een andere doelman hem parten. Al het blessureleed, met tot besluit een nekhernia, deden de doelman van AZ vorige maand besluiten zijn actieve loopbaan per direct te beëindigen.

Zijn nieuwe leven ziet er veelbelovend uit. In zijn geboorteland Australië gaat hij aan de slag als keeperstrainer bij Melbourne Heart. De in 2009 opgerichte club speelt op het hoogste niveau en staat onder leiding van trainer John van ’t Schip. John Didulica, broer van, is er technisch directeur. ,,Ik heb er veel zin in om me weer in Australië te gaan vestigen. Ook bij Melbourne Heart liggen er voor mij veel uitdagingen. Het is een club die een beetje volgens het Ajax-systeem speelt. Vanuit mijn achtergrond bij Ajax weet ik dus wat er gevraagd wordt. Tussen 1999 en 2003 heb ik hier veel geleerd. Vlak voor mijn vertrek wil ik nu nog snel even wat frisse ideeën opdoen. Want zo snel zal ik hier niet meer terugkeren. Hooguit voor vakantie.”

Tekst en foto: Ajax.nl