Menu
'Met frisse kop richting Roda'

'Met frisse kop richting Roda'

Ajax reist dit weekend af naar Kerkrade voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Na de zeperd tegen Borussia Dortmund is het voor Ajax van groot belang dat er zondag wel een goed resultaat wordt neergezet. De achterstand op koploper PSV mag immers niet nog groter worden, zeker niet met de topper Ajax - PSV in het vooruitzicht. Frank de Boer: ,,We zullen punten moeten pakken.”

Voor de derde keer in acht dagen tijd treft Ajax zondag een tegenstander waarvan de clubkleuren geelzwart zijn. Hopelijk toont het duel verder weinig overeenkomsten met Ajax - VVV (2-0) en Ajax - Borussia Dortmund (1-4), want aan beide duels bewaart Ajax (behalve drie punten) weinig goede herinneringen. Aan Frank de Boer de taak om zijn team klaar te stomen voor de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion.

Frank de Boer: ,,Ik hoop dat de koppies weer goed staan. We hebben donderdagochtend de wedstrijd tegen Dortmund met elkaar geëvalueerd. Het belangrijkste is nu dat de spelers de nederlaag een plek geven zodat ze ervan leren. Ik ga er vanuit dat dat inmiddels is gebeurd. We kunnen dus met een frisse kop naar Roda JC toe.”

Vorig seizoen eindigde Roda JC - Ajax in een simple 0-4-zege voor Ajax. Vorig seizoen eindigde Roda JC - Ajax in een simple 0-4-zege voor Ajax.

Terugkijkend op de Champions League-wedstrijd tegen de Duitse kampioen ziet De Boer genoeg verbeterpunten. Toch is hij ook realistisch. ,,Je weet dat je in deze groep met de kampioenen van Spanje, Duitsland en Engeland altijd top moet zijn. En dat waren we woensdagavond niet. In de afgelopen vijf wedstrijden zijn we twee keer top geweest. En dat leidde dan ook twee keer tot een mooi resultaat tegen Manchester City (3-1 winst en 2-2 gelijkspel). Ik vond trouwens dat we achteraf gezien niet eens zo slecht hebben gespeeld tegen Dortmund. We hebben alleen wel onnodig een paar goals weggegeven. Daarnaast ontbrak het bij ons aan stootkracht voorin, maar daar werken we aan op de training.”

Roda-aanvaller Sanharib Malki kan zondag op speciale aandacht van de Ajax-defensie rekenen. De spits uit Syrië scoorde vorig seizoen 25 competitiegoals voor Roda. Ook dit jaar is hij met zes goals in elf duels alweer aardig op schot. ,,Malki kan uit het niets scoren. Dat heeft hij de afgelopen anderhalf jaar vaak bewezen. Hij is heel doelgericht en daarom absoluut een man om in de gaten te houden.”

Hoewel Roda JC momenteel de zestiende plaats bezet ziet De Boer de club uit Limburg niet als een van de zwakste broeders van de Eredivisie. ,,Je hebt altijd teams die wat minder draaien en de weg omhoog proberen te vinden naar waar ze eigenlijk horen te staan. Daarnaast zijn ze bij Roda al zeker een week met de wedstrijd tegen Ajax bezig. Aan ons dus de taak om met dezelfde intentie als bij de duels in de Champions League naar deze wedstrijd toe te leven. Dan hebben we de grootste kans op een positief resultaat. Er komt nog een belangrijke fase tot aan de winterstop. En met Ajax - PSV in het vooruitzicht is het belangrijk om zondag geen punten te morsen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst