Menu
'Met gerust gevoel de feestdagen in'

'Met gerust gevoel de feestdagen in'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

De eerste seizoenshelft zit er weer op. Als winterkampioen gaan we de winterstop in en dat geeft natuurlijk wel een opgelucht gevoel. We hadden in de laatste wedstrijd tegen de Graafschap natuurlijk meer willen laten zien. Maar goed, we staan bovenaan.

Terugblikkend op 2015
2015 stond niet bepaald in het teken van torenhoge pieken. We werden geen landskampioen en werden uitgeschakeld in Europa. Daar heb ik enorm van gebaald. Ik kijk heel erg uit naar 2016. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Buiten het voetbalveld was 2015 voor mij wel een heel dierbaar jaar. Afgelopen zomer heb ik mijn vriendin Naomi ten huwelijk gevraagd. In mei 2016 gaat het gebeuren. Dat vind ik natuurlijk een enorme piek. 

Goede voornemens
In 2016 ga ik zeker voor meer pieken en wil ik me ook meer gaan ontwikkelen. Ik zou graag meer de leiding willen nemen achterin. De verantwoordelijkheid meer op nemen.
Elke startende prof is eerst met zichzelf bezig. Daarna ga je pas goed kijken naar de groep, de dynamiek en goed samenspel. Momenteel ben ik daar erg mee bezig. Ik draai inmiddels al even mee, dus ik kan jongere spelers daarin goed meenemen.

De feestdagen
De feestdagen; ik heb er wel weer zin in! Eerste kerstdag vier ik met mijn familie. Dan gaan we lekker met zijn allen uit eten in Amsterdam. Op tweede kerstdag vliegen Naomi en ik naar Dubai. Davy en zijn vriendin komen ook die kant op, dus dat is wel gezellig. Dubai is voor veel jongens een grote favoriet als het om vakantie gaat. Het is gewoon heerlijk om even aan de winter te ontsnappen.

Ook Oud & Nieuw vieren we in Dubai. Dat vuurwerk daar is echt overweldigend. Mazzel voor mij, want ik ben nogal een vuurwerkliefhebber. Vroeger stak ik graag zelf een pijltje af, maar nu kijk ik daar wel mee uit. Ik heb geen zin om risico’s te lopen.

Beste wensen voor elke Ajacied
We zien elkaar pas weer in 2016! Maar voor het zover is, wil ik alle supporters super fijne kerstdagen en een prachtig nieuw jaar wensen. Dat we allemaal gelukkig en gezond mogen zijn in 2016. En een kampioenschap binnenhalen, dat zou ook wel heel fijn zijn.