Menu

Met invallers Schilder en Sarpong wint Olympisch elftal

Het Olympisch elftal heeft in Toulon de halve finale bereikt van het toernooi voor beloften. In de tweede helft kwamen de Ajacieden Robbert Schilder en Jeffrey Sarpong binnen de lijnen. Oranje won met 1-0 van Mexico.

Nederland had in de eerste helft een voorsprong verkregen na een handsbal van Mexico in het strafschopgebied. Tim Janssen schoot de penalty raak: 1-0. In de eerste helft liep Nederland te veel achter de bal aan en koos voor de verkeerde oplossingen om de aanvallende backs van Mexico te stoppen. In balbezit acteerde Oranje onrustig. Daarom bracht bondscoach Wim van Zwam na rust het Ajax-duo Sarpong en Schilder, waardoor aanvoerder Zuiverloon een linie terugzakte. Die omzetting zorgde ervoor dat er meer voetballend vermogen in de Olympische ploeg kwam.

De tweede helft draaide uit op een slijtageslag. Nederland moest winnen om zich voor de halve finale te plaatsen. Dat lukte maar net. ,,Voetballend was het in eerste instantie niet goed, omdat we te veel met de bal gingen rennen en in de duels waren we niet slim. Pas na rust kwamen we meer aan voetbal toe’’, concludeerde de KNVB-coach.

Nederland stuit maandag in de halve finale op Portugal. Dat duel wordt om 18.00 uur in Toulon gespeeld. Van Zwam: ,,Nu we zover zijn, gaan we ook voor de prijzen. Tegen Portugal houd ik geen rekening meer met speeltijd, maar breng het beste team op de been.’’

Bron: KNVB.nl