Menu
'Met jullie steun is ons vertrouwen groot'

'Met jullie steun is ons vertrouwen groot'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Merel van Dongen

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. We spelen vrijdagavond in de halve finale van de KNVB-Beker op de Toekomst tegen PSV. We hebben dit seizoen niet veel thuiswedstrijden meer, dus als je zaterdag niet met grote spijt wakker wil worden adviseer ik alvast je agenda vrij te maken. De wedstrijd begint om 19:30 uur. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, zijn alle Ajax-supporters van groot belang in onze prestaties. Op een hopelijk volle Toekomst moet het vrijdag gaan gebeuren.

Oude liefde, waar het allemaal begon
De andere halve finale gaat tussen twee oude clubs van mij. ADO Den Haag en mijn allereerste club SC Buitenveldert, dat uitkomt in de Topklasse. Ze hebben het dus al ver geschopt en het zou een ware stunt zijn als zij de finale halen. SC Buitenveldert is de club waar het voor mij ooit allemaal begon. Ik speelde er in 1998 als 5-jarig meisje voor het eerst een officiële voetbalwedstrijd. Trainingen begonnen met prullenbak-estafettes, maar werden steeds serieuzer. Ik werd met een meidenteam kampioen in een jongenscompetitie en werd gescout voor de KNVB.

Die tijd als speelster van Buitenveldert ligt inmiddels al ver achter me, maar dit seizoen raakte de cirkel rond. Ik werd trainer van het talententeam onder 17. Het geeft een mooi gevoel om nu meiden te trainen op de club waar ik ooit rondhobbelde. Ik herken mezelf in de meiden en het is geweldig om de kennis die ik bij Ajax opdoe over te kunnen brengen op de jeugd. Ajax heeft zelf geen jeugdteam voor meiden. maar door Ajax-clinics te doen en training te geven bij Buitenveldert hebben we toch een manier gevonden om de jeugd te inspireren.

Weekend-update
Mijn andere oude club, ADO Den Haag, brak afgelopen vrijdag een toeschouwersrecord bij een Eredivisiewedstrijd voor vrouwen. In het Kyocera Stadion speelden wij met Ajax tegen ADO voor 6.250 supporters. In een hectische wedstrijd wonnen we met 0-2. Dat we de nul hielden, hadden wij overigens voor een groot gedeelte te danken aan onze keeper Eli Sarasola. Remember the name! Ze stopte maar liefst twee penalty’s en met de blik op vrijdag geeft dat natuurlijk een prettig gevoel. Het was een echte teamprestatie. Tessel Middag scoorde met een kopbal uit een corner en Marlous Pieëte met een heerlijk schot de 0-2. Dat doelpunt gaat nu geheel terecht door het leven als 'de poeier van Pieëte'.

We staan nu vijf punten voor op onze concurrent FC Twente, met nog vier wedstrijden te spelen. Met de bekerwedstrijd van vrijdag tegen PSV en wellicht de bekerfinale hebben we dus nog zes finales te gaan. Met jullie steun is ons vertrouwen groot. Tot vrijdag!