Menu
Met Nico door de Gallery of Fame

Met Nico door de Gallery of Fame

Nico Tagliafico houdt van clubs met historie en traditie. Dat is één van de redenen waarom hij deze zomer besloot de overstap naar Ajax te maken. We maakten met de Argentijn een korte ronde door de Ajax Gallery of Fame om hem de Amsterdamse prijzenkast te laten zien.

Tagliafico kwam deze zomer over van Independiente, een van de grootste clubs van Argentinië. Een club die onder andere 7 keer de Copa Libertadores won en net als Ajax 2 Wereldbekers veroverde.

Die verhouding had ook 3-1 kunnen zijn voor de Argentijnen, want Ajax en Independiente stonden in 1972 tegenover elkaar in de finale. Na een 1-1 in Argentinië, won Ajax in de return in het Olympisch Stadion met 3-0. Tagliafico bekijkt de beker en het donkerblauwe shirt van Independiente uit die finalestrijd. ,,Prachtig”, zegt hij. ,,Ajax had een fantastisch team in die jaren met spelers als Cruijff en Neeskens. Ook het Nederlands elftal uit die jaren natuurlijk is natuurlijk bekend: Naranja Mechanica. Een ongelofelijk elftal.”

Legende Cruijff
Aandachtig loopt hij richting de Cruijff-vitrine in de Gallery. ,,Echt een legende”, zegt hij, kijkend naar het shirt van Nummer 14. Maar ook van de recente historie wil Grande Taglia alles weten. Zijn oog valt op de videobeelden van een hooghoudende Richard Witschge. ,,Hé, de trainer! Hoe vaak hield hij de bal hoog?” Bij de 4 kampioensschalen, die onder Frank de Boer werden gewonnen: ,,Vier keer op rij kampioen! Niet slecht." Hij blijft een tijdje staan, neemt het zilverwerk goed in zich op. Inderdaad Nico: tijd voor een nieuwe schaal!

Lees ook: 27 februari Open training: Ben jij erbij?
Bekijk ook: Nemanja Vidic: 'Iedereen wil de Ajax-opleiding zien'

Tekst en beeld: Ajax.nl