Menu

Metamorfose Ajax Life

Amsterdam, donderdag 14 september 2000.

De tweede Ajax Life komt vrijdag uit. Dit seizoen heeft het tijdschrift van de Supportersvereniging een metamorfose ondergaan. Ajax Life verschijnt nu een keer in de twee weken als krant, bestaande uit zestien pagina's. De coverstory is de geweldige 0-6 overwinning op AA Gent. Maar er staat uiteraard meer in dan het Belgisch avontuur. Het spelersinterview is deze keer gemaakt met Jesper Gronkjaer: Deens dynamiet op weg naar vorm. Een klein stukje lichten we er even uit:

'Weer in vorm komen is het moeilijkste dat er is', zegt Gronkjaer in de krant. 'Soms duurt het een dag of veertien, maar het kan ook zomaar vijf weken in beslag nemen. Ik heb veel wedstrijdritme nodig om weer echt scherp te worden.'

Door de afwezigheid van Gronkjaer kregen in de afgelopen weken een aantal jonge talenten uit de Ajax-school een kans in de hoofdmacht. 'Ik ben niet bang dat ik -door een blessure- mijn basisplaats kwijt raak. Dat ik nu concurrentie heb van Kevin Bobson is goed voor mij. Het idee dat er iemand op de bank zit, die op mijn favoriete plek wil spelen, maakt mij alleen maar scherper. Maar ook als ik geen echte concurrent zou hebben, moet ik toch het maximale rendement uit mijn spel halen. Die verantwoordelijkheid hebben wij, als spelers, tegenover het publiek.'

Naast het mooie interview met de Deense linksbuiten, is de sfeerreportage van de UEFA-Cupwedstrijd tegen Gent een must voor de Ajax-fan. Ajax life was de hele dag in Gent en beschreef alle indrukken op imponerende wijze.

Het blad wordt gratis verspreid onder de leden van de supportersvereniging. Niet-leden kunnen zich abonneren en betalen vijftig gulden voor 20 opeenvolgende edities. De krant kost in de losse verkoop, bij de sigaren- en krantenkiosken, fl. 3,50.