Menu
Meten is weten in De Lutte

Meten is weten in De Lutte

Tijdens de voorbereiding worden de spelers klaargestoomd voor de competitiestart. In nauwe samenwerking tussen de technische en medische staf wordt voor iedere speler de ideale route uitgestippeld. Het trainingskamp in De Lutte is deze week een laboratorium van meetapparatuur. Alles gaat er volgens het principe: meten is weten.

Frank de Boer is tijdens de trainingen in De Lutte geregeld in de dug-out langs het trainingsveld te vinden. Op de laptop van conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof houdt de hoofdcoach van Ajax nauwlettend in de gaten hoe zijn spelers ervoor staan. ,,Als staf hebben we uiteraard wel een bepaald idee hoe hard of zwaar een training moet zijn. Maar dankzij de meetapparatuur die we bij ons hebben, kunnen we exact monitoren hoe de spelers ervoor staan. Als bij sommige jongens de hartslag ‘in het rood’ gaat, kunnen we ingrijpen door ze uit het partijspel te houden bijvoorbeeld. Zo kunnen we ook de jonge spelers nauwkeurig in de gaten houden.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Deze verzameling hartslagmeters zorgt ervoor dat alles gemonitord kan worden. Deze verzameling hartslagmeters zorgt ervoor dat alles gemonitord kan worden.
Warming-up op kousenvoeten. Warming-up op kousenvoeten.
Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof in gesprek met Daley Blind. Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof in gesprek met Daley Blind.
Frank de Boer en de spelers kijken aandachtig naar de resultaten op de laptop. Frank de Boer en de spelers kijken aandachtig naar de resultaten op de laptop.
Petra Groenenboom (sportarts development onder- en middenbouw bij Ajax) liep een dag mee in De Lutte. Petra Groenenboom (sportarts development onder- en middenbouw bij Ajax) liep een dag mee in De Lutte.
Aras Özbiliz was gister op dreef met vier goals tegen Oldenzaal. Aras Özbiliz was gister op dreef met vier goals tegen Oldenzaal.
Theo Janssen nam het op tegen Team Frank de Boer. Theo Janssen nam het op tegen Team Frank de Boer.