Menu

Mexico ligt John O´Brien wel

John O´Brien gaat maandagochtend proberen wat Zlatan met Zweden zondag niet lukte: een plaats in de kwartfinale bereiken. De Verenigde Staten moeten het maandagochtend in de achtste finale van het WK opnemen tegen Mexico. Een bekende kun je wel zeggen, want de twee ploegen speelden al vaak tegen elkaar.

O´Brien: ,,Ik ben blij dat we tegen Mexico spelen. Het wordt een heel leuk duel, een derby kun je wel zeggen. Als wij thuis spelen winnen wij en als zij thuis spelen winnen zij, wat dat betreft zijn we aan elkaar gewaagd. Ik weet niet precies hoe de verhouding is in winst en verlies.”

,,Ik heb het meeste van de poulewedstrijden van Mexico gezien, de ploeg zit goed in zijn vel. Dat is voor ons wat minder natuurlijk, maar de manier waarop zij spelen ligt ons beter dan de manier waarop Italië speelt. Wij hebben meer moeite met een ploeg die verdedigend speelt en countert, zoals Italië dat zo goed doet. Mexico probeert net als wij het spel zelf te maken. Ik denk dus dat het een leuke wedstrijd wordt, we hebben een goede kans.”

Het duel van de Verenigde Staten tegen Mexico begint maandagochtend om 8.30 uur Nederlandse tijd.