Menu
Michael Krohn-Dehli terug bij selectie

Michael Krohn-Dehli terug bij selectie

Trainer Adrie Koster meldde vrijdagmiddag op zijn wekelijkse persmoment dat hij Michael Krohn-Dehli in de selectie heeft opgenomen voor het duel tegen NAC Breda. Met Gabri neemt de staf geen risico.

,,De maand december is een heel belangrijke maand. We zullen Gabri de komende tijd hard nodig hebben. Daarom zullen we geen risico nemen, want anders zijn we hem misschien voor langere tijd kwijt”, sprak Koster.

In de wedstrijd tegen Vitesse bleek dat een middenveld met louter talenten als Robbert Schilder, Mitchell Donald en Siem de Jong nog de ervaring mist die nodig is binnen het team om goed in balans te zijn. ,,We moesten wel door de blessures van Maduro en Gabri, maar we zullen zondag niet met dat middenveld beginnen. Maduro heeft twee volledige trainingen weer meegedaan en zal kunnen spelen.”

Dat kan nog niet met honderd procent zekerheid worden gezegd van John Heitinga, die donderdag de training verliet vanwege een pijnlijke knie. ,,Maar die blessure is niet ernstig”, aldus Koster. ,,Ik ga er vanuit dat hij morgen weer instapt en zondag kan spelen.” Mocht Heitinga toch niet kunnen spelen dan heeft Koster Jurgen Colin achter de hand die de positie in het centrum kan overnemen. Over de andere centrale verdediger, Jan Vertonghen, is de trainer positief. ,,Bij Jan zie ik weer de verbetenheid terug die ik heb gemist. Nu heeft hij de spirit weer. Jan moet zich richten op de linksbackpositie, maar we moeten wel eens schuiven in het team.”

Maandagavond deed Michael Krohn-Dehli nog met de Beloften mee tegen Jong Heerenveen. Maandagavond deed Michael Krohn-Dehli nog met de Beloften mee tegen Jong Heerenveen.

Terug naar het rijtje afwezigen. Ook Leonardo zal nog niet kunnen spelen, maar over hem is wel goed nieuws te melden. ,,Hij heeft een test op spierkracht ondergaan en daaruit bleek dat hij dusdanig is hersteld dat hij volgende week weer bij de selectie kan trainen. Hij zal zijn speelminuten in Jong Ajax gaan maken. Alleen nog niet aanstaande maandag tegen Jong Feyenoord.'' Van Edgar Davids en Laurent Delorge was al bekend dat zij pas na de winterstop terug zullen keren. De technische staf kan ook nog geen beroep doen op Jeffrey Sarpong, Vurnon Anita, Edgar Manucharyan en Gregory van der Wiel.

Koster verwacht dat NAC in de ArenA zal voetballen op de momenten dat het kan. ,,NAC is matig aan de competitie begonnen, maar de ploeg heeft zich positief ontwikkeld. Het is een hecht collectief dat wil voetballen van achteruit. Maar ze zullen ook niets weg willen geven. Het is aan ons om een oplossing te vinden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Want als wij willen blijven meedraaien, moeten we ook zondag winnen. December is een belangrijke maand voor ons en ik ben benieuwd hoe we die doorkomen.”

Voor Michael Krohn-Dehli is de eerste stap om alles van dichtbij mee te maken gemaakt. Hij trainde alweer langere tijd mee met de selectie en maakt ook deel uit van de achttien man die tegen NAC op het wedstrijdformulier staan. ,,Hij is fit en maakt op mij een goede indruk", legde de trainer zijn keuze uit voor de Deen, die hij bij RKC al een jaar meemaakte.

Voor kaartverkoop voor de wedstrijd klik hier >>

Ajax - NAC thuis op je pc bekijken? Klik hier om naar de website te gaan van Planet Voetbal >>.