Menu
'miCoach' heeft definitief vorm

'miCoach' heeft definitief vorm

Wat op 17 januari begon met de eerste (hei)paal heeft inmiddels op sportcomplex de Toekomst aardig vorm gekregen. Het adidas miCoach Performance Centre is dinsdag vrijwel letterlijk ‘verrezen’ en geeft het jeugd- en amateurcomplex een ander aangezicht. Het gloednieuwe complex wordt op 22 april - daags voor de AEGON Future Cup 2011 - officieel in gebruik genomen.

Nadat de burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel, mevrouw Blankers-Kasbergen, de eerste paal had geslagen, kreeg het opvallende complex langzaam maar zeker vorm. Nadat het stenen bijgebouw was neergezet, werd de vloer aangebracht. Met het opblazen van de opvallende hal kreeg het ‘adidas miCoach’ woensdag definitief vorm.

In het adidas miCoach Performance Centre wordt het onder meer mogelijk om bewegingsanalyses te maken van snelheden en afstanden van dribbelen, koppen en schieten. Voor dit project wordt de samenwerking tussen Ajax en de Vrije Universiteit (VU) verder geïntensiveerd. De VU levert een promovendus die ingezet wordt voor de dagelijkse begeleiding en de wetenschappelijke ondersteuning.

Het adidas miCoach Performance Centre gezien vanaf het hoofdveld, aan de kantinekant. Het adidas miCoach Performance Centre gezien vanaf het hoofdveld, aan de kantinekant.

Tegelijkertijd met de bouw wordt op het sportcomplex verder gewerkt aan het realiseren van het totale systeem voor videoanalyse en tracking. Het adidas miCoach Performance Centre zal worden gebruikt door Ajacieden uit de A-selectie en jeugdspelers.

In aanloop naar de 22e april wordt onder meer nog het kunstgrasveld gelegd. Ook worden de biometrics montagecamera’s geïnstalleerd. Als alles volgens plan verloopt, zijn de deelnemers aan de tweede editie van de AEGON Future Cup de eerste die de gloednieuwe hal kunnen benutten. Na de opening op de 22e kan bijvoorbeeld de warming-up door de deelnemers worden afgewerkt in het opvallende adidas miCoach Performance Centre.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Lees ook: Ajax en adidas starten ambitieus project

Meer over het adidas miCoach Performance Centre op Ajax TV

Detail van het 'miCoach' vanaf de weg- of P2-zijde gezien. Detail van het 'miCoach' vanaf de weg- of P2-zijde gezien.
Op veld 2 is het gloednieuwe adidas miCoach deze week letterlijk 'verrezen'. Op veld 2 is het gloednieuwe adidas miCoach deze week letterlijk 'verrezen'.