Menu
miCoach prima uitkomst voor training

miCoach prima uitkomst voor training

Gezien de winterse weersomstandigheden bood het adidas miCoach Performance Center donderdag een prima toevluchtsoord voor een lange, intensieve oefensessie voor de Ajax-selectie.

Een groep van 26 spelers was donderdag te bewonderen in de grote opblaashal, onder wie veel Jong Ajacieden: Joël Veltman, Stefano Denswil, Joeri de Kamps, Yener Arica, Ruben Ligeon, Jody Lukoki en Ricardo van Rhijn. Onder toeziend oog van Wim Jonk en Jaap Stam werd er een lange training voorgeschoteld.

Tijdens de partijvorm – 6 tegen 6 aan de ene kant van het veld en 6 tegen 6 aan de andere kant van het veld – bekommert Jaap Stam zich om de verdedigers. ,,En stop!’’, klinkt het plotseling door de hal: Frank de Boer stopt de partijvorm voor een uitleg. Stam richt zich op Ricardo van Rhijn en geeft hem wat aanwijzingen. Ook Daley Blind en Jan Vertonghen voegen zich toe bij de specialist. Met een aandachtige blik luisteren de spelers naar de instructies van de oud-verdediger. Een aantal aanduidingen en schouderklopjes later, wordt het spel weer hervat.

Halverwege de training voegen ook de andere spelers van Jong Ajax zich in het adidas miCoach Performance Center. Door de winterse omstandigheden biedt de grote opblaashal een prima uitkomst voor de elftallen. De jeugdspelers die een deel van de oefensessie met het eerste elftal afwerkten, trainen verder met het team van Gery Vink. Ook Mounir El Hamdaoui, die zijn transfer naar Fiorentina niet zag doorgaan, was op de training.

Het elftal van Frank de Boer rest nog een paar trainingen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel begint zondag om 12:30 uur in de Amsterdam ArenA.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een grote groep spelers was donderdag te bewonderen tijdens de training. Een grote groep spelers was donderdag te bewonderen tijdens de training.
Jaap Stam geeft Ricardo van Rhijn instructies. Jaap Stam geeft Ricardo van Rhijn instructies.
Ook andere spelers voegen zich toe bij de individuele trainer. Ook andere spelers voegen zich toe bij de individuele trainer.
Jong Ajax trainde een klein gedeelte in de opblaashal. Jong Ajax trainde een klein gedeelte in de opblaashal.
De trainers houden een onderonsje. De trainers houden een onderonsje.
Ajax traint in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande zondag. Ajax traint in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande zondag.