Menu

Middagtraining bijna in het water

Voor de middagtraining lag er weer een kleurig geheel aan dopjes, pylonen en hekjes klaar voor de Ajacieden. Het parcourtje eindigde met een schot op doel, altijd fijn voor iemands wiens werk het is om een bal te trappen.

Donkere wolken pakten zich letterlijk samen aan weerskanten van het trainingsveld. Het bleek echter geen voorbode voor de training voor de Ajacieden, want het tempo waarin het parcours diende te worden afgelegd bleek makkelijk te volgen.

De sfeer tijdens de middagsessie was ontspannen. Tonny Bruins Slot had er zin in, te horen aan alle talen die hij door elkaar sprak tegen iedereen. Voor Hedwiges Maduro had de assistent-trainer een speciale opdracht: ,,Lach voor de foto terwijl je de bal kopt!'' Prompt schoot de jonge Ajacied in de lach, maar dat kon hij tijdens het koppen maar moeilijk vasthouden.

Ondertussen klonk er gedonder uit de zware wolken. En op een gegeven moment kwamen er zelfs twee lichtflitsen uit. Een paar mensen uit de technische staf begonnen gelijk te tellen. Toen pas bij de tiende seconde weer een donderslag klonk, werd besloten het nog even aan te zien. Er werd geen bliksemflits meer gesignaleerd, dus de training werd voortgezet. Wel begonnen er dikke druppels regen te vallen. Na een uurtje was er genoeg arbeid verricht voor de dag en togen de Ajacieden met een nat pak naar binnen.