Menu
Middagtraining vol variatie

Middagtraining vol variatie

De selectie van Ajax trainde donderdag niet zoals gebruikelijk 's ochtends, maar in verband met een teamactiviteit in de vroege avond vanaf 15:00 uur op de Toekomst. Trainer Frank de Boer zette de groep op scherp om zondag tegen FC Groningen weer te kunnen vlammen.

De scherpte straalde van de groep af. De training begon met een fel partijtje balbezit, waarin de bal naar de medespeler gegooid moest worden. Maar de punten konden alleen worden verdiend door de bal naar de teamgenoot te koppen (in de eerste vorm) en te schieten (in de tweede vorm) zonder dat het leer de grond raakte. De Ajacieden bestreden elkaar wederom bloedfanatiek en het was fraai te zien hoe hoog de voetballers sprongen of hoe laag ze wilden duiken om het felbegeerde speeltuig in bezit te krijgen.

,,Oké", riep De Boer na afloop, ,,dit was leuk, maar in de volgende oefeningen gaat het om de concentratie!" De spelers volgden de waarschuwing op en hielden hun hoofd goed bij de passings-oefening waarin de bal over diverse schijven snel naar de andere kant werd gespeeld.

Daarna mochten de Ajacieden zich uitleven in een écht partijtje en daarin scoorde de beginnende ploeg al binnen de tien seconden. Een ideaal scenario ook voor aanstaande zondag dus, als FC Groningen naar de Amsterdam ArenA komt. Want een vroege goal helpt Ajax uitstekend in de kampioensrace, waarin de ploeg van trainer Frank de Boer een voorsprong van zes punten verdedigt op AZ en Feyenoord. De wedstrijd begint om 16:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jan Vertonghen is geconcentreerd bij een oefening. Jan Vertonghen is geconcentreerd bij een oefening.
Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Frank de Boer op het veld. Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Frank de Boer op het veld.
Ook bij de warming-up zetten de Ajacieden hun beste beentje voor. Ook bij de warming-up zetten de Ajacieden hun beste beentje voor.
Theo Janssen is gebrand op een goede oefening. Theo Janssen is gebrand op een goede oefening.
Thulani Serero en Siem de Jong in een duel om de bal. Thulani Serero en Siem de Jong in een duel om de bal.
Lorenzo Ebecilio haalt venijdig uit. Lorenzo Ebecilio haalt venijdig uit.